„VESELO“ NA CESTAMA: Vozači alkoholizirani, nevezani, bez valjane vozačke dozvole, bez reguliranog prebivališta…

Photo: Ilustracija (Goran Kovacic/PIXSELL)

Tijekom jučerašnjeg dana na području u nadležnosti Policijske uprave primorsko-goranske zabilježeno je pet prometnih nesreća od kojih je jedna bila s lakše ozlijeđenom osobom

Kada su u pitanju prekršaji u prometu, iz Policijske uprave primorsko-goranske izdvajaju nekoliko evidentiranih, a odnose se na vožnju pod utjecajem alkohola.

Noćas oko 2 sata policija je u središtu Rijeke u Strossmayerovoj ulici zatekla 59-godišnjeg vozača koji je upravljao osobnim vozilom Audi pri koncentraciji alkohola od 1,88 g/kg. Osim toga, utvrđeno je da kod sebe nije imao osobnu iskaznicu, a nije regulirao ni boravište na području Rijeke. Kako ne bi nastavio vožnju u alkoholiziranom stanju, zadržan je u službenim prostorijama policije.

U isto vrijeme u ulici Franje Čandeka u Rijeci zatečen je i 41-godišnjak u osobnom vozilu marke Opel s koncentracijom alkohola 1.14 g/kg. Vozilom je upravljao iako mu je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja vozilom stoga je zbog počinjenih prekršaja isključen iz prometa.

Crikvenička policija je pak oko 19 sati jučer na području Novog Vinodolskog zatekla 19-godišnjeg vozača koji je upravljao osobnim vozilom marke Opel Corsa bez vozačke dozvole, odnosno, prije stjecanja prava na upravljanje vozilom B kategorije, a u vožnji nije koristio sigurnosni pojas. U Crikvenici je zatečen i vozač osobnog vozila marke BMW, 43-godišnji slovenski državljanin, koji je vozilom upravljao s koncentracijom alkohola u organizmu od 0,53 g/kg.

Svi počinitelji prometnih prekršaja sankcionirani su sukladno Zakonu o sigurnosti prometa na cestama, odnosno, prema Zakonu o osobnoj iskaznici i Zakonu o prebivalištu.

Iz Policijske uprave primorsko-goranske apeliraju na vozače da ne upravljaju vozilima ukoliko su konzumirali alkoholna pića i pozivaju ih na poštivanje prometnih propisa u cilju smanjenja broja nesreća te veće sigurnosti svih sudionika u prometu.

 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari