Bankomati sve češća meta pljačkaša: Pitate se kako to rade? Evo kako!

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

U Lijepoj našoj bankomati sve češće lete zrakom

Mještane Pisarovine prošle je noći probudila strašna eksplozija.

Pljačkaši su, upotrijebivši plin pod tlakom, raznijeli bankomat.

U Hrvatskoj su na meti lopova sve više bankomati. Lani je opljačkano 18 bankomata.

Jedna gotovo filmska pljačka dogodila se u Karlovcu. Dvojica lopova, po sličnom scenariju, odnijeli su novac. A samo u prva dva mjeseca ove godine čak pet.

Jedan bankomat u zagrebačkom naselju Malešnica bio je neslavni rekorder. Opljačkan je u kratko vrijeme nekoliko puta pa ga je banka odlučila maknuti. Da ne bi mislili da pljačkaju samo okorjeli kriminalci, u listu pljačkaša upisali su se djelatnici zaštitarskih službi, a lani su u Istri bankomat opljačkala dva policajca.

Međunarodne kriminalne skupine za pljačku koriste se sofisticiranom tehnologijom kojom bankomat računalno natjeraju da izbaci sav novac koji je u njemu. Naravno bez buke. No naši pljačkaši najčešće upotrebljavaju plin, a takav način razvaljivanja bankomata, kažu upućeni, patent je hrvatskih i srpskih kriminalaca.

Početkom ljeta fokus pljačkaša s bankomata na kontinentu seli se one na obali. Tamo su bankomati zbog turista svakodnevno puni, a u njima može biti i više od milijun kuna.
Ivan Žada

Više u VIDEOPRILOGU!

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari