Bol u turističkoj sezoni bruji o napadu na Mamića; iz Dinama upozoravaju na atmosferu linča

Ponovno napad na Zdravka Mamića. Iz Dinama šalju dramatičan javni apel i upozoravaju da je riječ o divljačkom činu, koji samo pukom slučajnošću nije završio s tragičnim posljedicama

Mirno je hodao, a onda s leđa nasrnuo na Zdravka Mamića. Od siline udarca u potiljak Mamić je pao u more, a navodno 22-godišnji mladić dao se u bijeg. Na snimci se vidi kako mu jedna osoba pokušava podmetnuti nogu, a neslužbeno – sustigao ga je Mamićev prijatelj i predao policiji.

“Bol u turističkoj sezoni bruji o napadu”, kazao je očevidac Hrvoje Knez.

Iz Dinama se poručili “Ovo je sumrak civilizacije. No zašto bi bilo drugačije, kada cijeli državni aparat, pogotovo njegova represivna tijela, kolektivno zatvaraju oči i toleriraju atmosferu linča? Kada divljaštva i sabotaže poput svastike postaju pravilo, a ne izuzetak”.

Napadi na Mamića i nogometne dužnosnike u Dalmaciji, čini se, postaju pravilo. Prije nešto više od godinu dana Mamić je također napadnut, ali u Splitu, ispred zgrade prekrašajnog suda. Maskirani napadači napali su njega i odvjetnika, letjele su baklje, oštećeni automobili

“Što je dalje jedino da ga ubiju, Zdravka Mamića. Ako je Zdravko Mamić nešto napravio neka odgovara na sudu i neka on odluči a ne ulica”, smatra Ivan Zvonimir Čičak, predsjednik HHO-a. Jedino država i policija imaju instrumente kojima bi poslali poruku napadačima.

Hari Kočić

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari