RISKIRALA ŽIVOT ZA 1000 EURA

Brazilka koja je progutala 76 kapsula kokaina priznala je tek na rendgenu u Zagrebu

Ilustracija: Igor Soban/PIXSELL

Carinici u Zagrebu u posljednjih su mjesec dana uočili povećan pritisak prema zagrebačkom aerodromu

Brazilka koja je u zračnu luku u Zagrebu stigla s nešto sitno prtljage, ne ponijevši čak niti četkicu za zube, dugo je poricala da je stigla kao mula i da prenosi drogu u svojem organizmu. I to ne malo droge, u abdomenu je imala ukupno 990 grama čistog kokaina upakiranog u brdo kapsula.

Više u VIDEOPRILOGU:

U zračnoj luci Franjo Tuđman bio je Boris Mišević koji je za RTL razgovarao s voditeljem smjene Graničnog carinskog ureda Zračna luka Zagreb Vladom Jurinjakom o Brazilki koja je uhvaćena s gotovo jednom kilom kokaina u sebi.

Jurinjak kaže kako su osobu izdvojili na temelju analize koju konstantno provode na zračnoj luci: “Na temelji te analize smo ju izdvojili kao sumnjivu za moguće da nešto prenosi. nedozvoljena sredstva, tj. narkotike.”

Kaže kako i prije slijetanja imaju popis putnika te sve ostale detalje: “Od kuda dolazi, to je isto bitno, stvaramo sebi profile na temelju čega nam se uključe alarmi i tako reagiramo.”

Objašnjava kako Brazilka nije bila svjesna da je uhvaćena: “Bila je potpuno mirna i hladna, ali svi parametri su upućivali da nešto kod nje nije čisto.”

Kaže kada imaju sumnju, a osoba je mirna da to znači “da je profesionalac i da joj to nije prvi puta. Da je već to pokušala ili da je već to radila.”

“Kada smo koristili uređaj koji koristimo za pronalazak nedozvoljenih sredstava, on nam je bacao alarm na kokain. Pošto kokain nismo našli, sumnja je i dalje postojala tako da smo u suradnji s policijom, otpeljali putnicu na KBC Zagreb i detaljno su ju doktori pregledali i ustanovili da ima ampule”, objašnjava Jurinjak.

Kaže kako na temelju putnikove reakcije i kako se on ponaša mogu zaključiti je li putnik sumnjiv ili ne: “U takvim slučajevima nalazimo dosta manjih prekršaja manjih količina, a ove godine smo imali pet većih zapljena.”

Predstojnik Carinskog ureda Zračne luke Tihomir Žegrec za Novu TV je rekao kako je djevojka bila prilično ustrajna u poricanju. Ponašala se hladno i smireno te je poricala sve što su je upitali. Testirana je brzim testom na narkotike koji je utvrdio prisutnost kokaina u njezinom organizmu, no drogu kod nje nisu pronašli. Upravo ih je to indiciralo da je prevezu u KBC Zagreb gdje je rendgenom ustanovljeno kako je progutala kapsule s kokainom.

Priznala tek kad su joj pokazali rendgenske snimke

“Djevojka je bila prilično ustrajna. Tek kad smo je suočili sa slikama RTG uređaja, priznala je da je progutala određenu količinu kapsula s drogom. Prije toga bila je poprilično smirena, iz čega se može zaključiti da je recidivist”.

Ono što šokira jest činjenica je netko spreman riskirati život radi tisuću eura. Naime, da je kapsula s kokainom pukla, smrt bi se dogodila vrlo brzo, Carinicima je zato prioritet bio sačuvati njezin život.

Još tisuću eura trebala je dobiti kod isporuke

“Zarada ovisi o stupnju očaja u kojem se mula nalazi. U konkretnom slučaju izjavila je da je dobila tisuću eura, a još tisuću trebala je dobiti kod isporuke”, kazao je Žegrec.

Carinici u Zagrebu u posljednjih su mjeseci dana uočili povećan pritisak prema zagrebačkom aerodromu. “U zadnjih mjesec dana su četiri putnika sa sličnim modalitetom zaustavljena u drugim državama članicama EU, a odredište je bio baš Zagreb”, rekli su, prenosi Net.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari