Detalji nesreće na gradilištu KBC Sušak: Na nesretne radnike srušio se uzlazno-silazni toranj!

Idi na originalni članak
Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

Jedan ozlijeđen pri padu skele u Rijeci van životne opasnosti, drugi još na intenzivnoj

Oglas

Na gradilištu nove bolnice u Rijeci teško su ozlijeđena dvojica radnika. Na njih se jučer srušio uzlazno-silazni toranj, odnosno građevinske stepenice. Udar bure srušio je sedam metara visok toranj, odnosno stepenice.

Više u VIDEOPRILOGU:

“Mogu samo reći da smo užasno potreseni, to su nam dvoje kolega i prijatelja, obaviješteni su svi, sve službe koje su morale biti, policija je napravila očevid i to je manje-više sve što možemo reći jer to nas je užasno jako pogodilo i sad nam je prva stvar da kolege budu u redu”, rekao je voditelj radova Zoran Bursać.

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

A dvojica ozlijeđenih radnika su na dnu građevinske jame dogovarali detalje oko budućih radova koji se tu zasad ni ne izvode. Toranj koji im je bio iza leđa, nije bio pričvršćen jer još nije ni bio u funkciji. Kada ih je poklopio, prebačeni su u bolnicu koja je tik do mjesta nesreće. 32-godišnjak ima ozljede grudnog koša, ali je stabilno i van životne opasnosti te je u bolnici zadržan na opservaciji.

Drugi se mladić nakon operacije nalazi na Jedinici intenzivnog liječenja KBC-a Rijeka.

“Zbog ozljeda neurokranija, viserokranija, ozljeda mozga, za sada je stabilno, radit ćemo dalje pretrage i nadati se dobrom oporavku. Za sada je prognoza još uvijek rezervirana”, rekao je Kazimir Juričić, voditelj Jedinice intenzivnog liječenja.

Na gradilištu sa 160 radnika svi su potreseni, ali čelni ljudi kažu kako se na sigurnost pazi.

“Nadzori su tu, koordinator je tu, mislim zajednica ponuditelja su dvije ozbiljne građevinske firme i nema nikakve improvizacije, sudjeluju i naše službe zaštite na radu, nismo do sad imali nikakvih nesreća”, rekao je Hrvoje Patekar, glavni inžejer gradilišta.

Policija je završila očevid, tražit će izvješće državnoga inspektorata, a potom izvijestiti državno odvjetništvo koje odlučuje o eventualnom daljnjem postupanju.
Maja Brkljača

Exit mobile version