Detalji o nestanku novca u banci u Metkoviću: ‘Prevaru u banci razotkrila iznenadna kontrola’

Photo: Ivo Cagalj/PIXSELL

Iz policije ističu kako nije riječ o klasičnoj’ pljački, već o financijskim transakcijama pa bi istraga mogla potrajati

Iz dubrovačko-neretvanske policije ne odaju previše informacija, već samo poručuju da istražuju slučaj nestanka novca iz poslovnice Raiffeisen banke u Metkoviću. No, tijekom dana ipak su postaji jasniji obrisi neobične ‘pljačke’ u vidu nestanka nekoliko milijuna kuna u režiji dvije bankarice, kako se neslužbeno doznaje.

Photo: Ivo Cagalj/PIXSELL

Pošto je istraga u tijeku, iz policije nisu mogli komentirati medijske napise da su dvije zaposlenice navodno pronevjerile nekoliko milijuna kuna u novcu i zlatu, a rekli su tek kako nije riječ o “klasičnoj pljački”, već o “financijskim transakcijama”.

Iako je policija štura u davanju detalja jer je istraga tajna, prema priopćenju iz banke dalo bi se zaključiti, kazala je naša reporterka Dragana Eterović, da je riječ o krađi gotovine iz trezora.

Prema neslužbenim informacijama dvije zaposlenice su uzimale novčane rezerve koje su se nalazile u trezoru i koje svaka poslovnica ima da bi mogla normalno funkcionirati, a taj su novac poslije ulagale u dionice i investicijske fondove.

Banka periodično obavlja vanjsku provjeru trezora što je informacija koju su zaposlenice imale pa su mogle navodno financijske transakcije obavljati između provjera, no iznenadila ih je jedna kontrola i tako je sve otkriveno.

Metković – Poslovnica Raiffeisen banke. Photo: Ivo Cagalj/PIXSELL

Udaljene su s radnog mjesta, a istraga traje i tek kad ona završi bit će poznato koliko je novca ukradeno jer se zasad barata iznosom između pet i sedam milijuna kuna te u kojem se vremenskom razdoblju sve događalo te tko je sve i kako bi uključen, kazala je Eterović.
Vijesti.hr

Više u VIDEOPRILOGU:

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari