EKSKLUZIVNO: U riječkom zatvoru Stjepan Prnjat zbog vlastite sigurnosti u ćeliji s više zatvorenika!

Po sumnjama USKOK-a, Stjepan Prnjat bio je mozak operacije koji je oformio zločinačku organizaciju za krijumčarenje kokaina

Do zuba naoružani. I pod punom ratnom spremom. Pripadnici antiterorističke jedinice Lučko – jučer su dopratili Stjepana Prnjata u riječki zatvor.

Ove snimke snimila je policija koja je Prnjatovo izručenje iz Ljubljane pratila i iz zraka.

Jeste li imali priliku kontaktirati ga i kad ćete se vidjet s njim?

“Još nisam, obzirom da je termin nezgodno pao, dakle to je bio petak poslijepodne. U subotu i nedjelju nema posjeta. Tako da tek drugi tjedan ćemo biti u kontaktu i odlučit što i kako dalje”, kaže nam odvjetnik Stjepana Prnjata Ljubo Pavasović Visković.

Po sumnjama USKOK-a, Stjepan Prnjat bio je mozak operacije koji je oformio zločinačku organizaciju za krijumčarenje kokaina. Drogu je, sumnja se nabavljao u Južnoj Americi i iz Paname preko Malte ju u kontejnerima prevozio u riječku luku Brajdica.

Za kilogram je navodno plaćao i 3000 eura. Sve je otkriveno u velikoj policijskoj akciji NANA gdje je zajedno s drugim zemljama razbijen veliki lanac krijumčara drogom.

Sada ga čeka davanje svog prvog iskaza u riječkom USKOK-u.

“To je procedura koja je jasno propisana, sada slijedi takozvano prvo ispitivanje koje će biti, ja vjerujem obavljeno u prvoj polovici slijedećeg tjedna, nakon toga imamo pravo uvida u spis, vidjeti sve dokumente, dogovoriti se sve, što i kako dalje i donositi sve dalje odluke”, ističe odvjetnik Stjepana Prnjata Ljubo Pavasović Visković.

Šef narkohobotnice, kako su ga prozvali mnogi, zbog trgovine drogom – već je služio zatvorsku kaznu u Bologni gdje je osuđen na 10 godina i osam mjeseci zatvora prilikom čega je bio i zvijezda dokumentarca jednog talijanskog novinara.

U ovom novom, riječkom – slučaju, kako doznajemo, nema mnogo svjedoka. Većina dokaza odnosi se na snimke tajnog praćenja koje su policiji bile ključne za finalizaciju akcije NANA.

Sad nastupa onaj tajni dio – USKOK-ove istrage kad se ispituju svjedoci. I dobavljaju svi relevantni podaci kako bi se na vrijeme mogla podignuti optužnica.

Ivana Ivanda Rožić

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari