Kamere na Viškovu snimile vandale koji su uništili bicikle bike sharing sustava Halubike

“Naša djeca i Halubike – snimke razbijanja društvenog vlasništva” naziv je objave koju je na svojim službenim stranicama postavila Općina Viškovo

“U noći s petka na subotu, točnije, 27.4. 2019. godine oko 00:05 sati započelo je divljačko uništavanje bike sharing sustava Halubike koje je trajalo do dugo u noć.”, stoji u objavi na službenim web stranicama Općine Viškovo.

Objava upućuje na buđenje savjesti ne samo počinitelja nego i članova njihovih obitelji odnosno šire društvene zajednice, a upućuje i na YouTube stranice gdje su dostupni snimci nadzornih kamera.

Rečene video snimke prenosimo i mi ovdje:

Podsjetimo, u centru Općine Viškovo, na parkiralištu Milihovo, nalazi se prvi bike-sharing sustav za iznajmljivanje javnih bicikli na području Riječkog prstena pod nazivom Halubike. Isti se sastoji od 6 brdskih i 6 električnih bicikli te prateće opreme (postolja, integrirani pilon itd.)

Nažalost, isti se, u dosadašnjem kratkom periodu rada, našao već drugi puta na meti vandala, izvijestili su i Općine Viškovo.

Tako je tijekom protekloga vikenda razbijen interaktivni ekran integriranog pilona te trenutno nije moguće preko istoga izvršiti iznajmljivanje bicikla. Kvar će se otkloniti u što kraćem roku. Cijeli slučaj prijavljen je i nadležnoj policijskoj postaji.

Iz Općine Viškovo podsjećaju  da je navedeni terminal za iznajmljivanje bicikli već bio na meti vandala prošle godine, nakon nepunih mjesec dana rada,  kada su razbijena i otuđena svijetla na šest brdskih bicikli, razbijeno jedno zvono, skinuti čepovi od ventila na gumama te onesposobljeno sjedalo.

Iz Općine Viškovo izražavaju žaljenje radi konstantnog uništavanja javne imovine koja je u prvom redu imovina svih mještana i kao takva njima namijenjena te koja bi trebala služiti za dodatno oplemenjivanje javnih sadržaja na području Općine i unapređenju kvalitete života.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari