STRAVIČNO UBOJSTVO U RIJECI

Video | Konobar i gosti pokušali spriječiti ubojstvo žene; Poznanik ubojice: ‘Vidjelo se da nije trijezan’

Pixsell

Rijeku, a i cijelu Hrvatsku šokiralo je jučerašnje ubojstvo 67-godišnje žene usred bijela dana u kafiću u centru Rijeke

Kafić – poprište jučerašnjeg ubojstva, jutros je gostima otvorio vrata. Djelatnica, o tome ni slova, ali na terasi je to glavna tema. Velimir Bibić je, kaže nam, poznavao ubojicu i vidio ga u subotu oko 22 sata, izvještava Maja Brkljača za RTL Vijesti.

Više u VIDEO PRILOGU:

“Noć prije ovoga što se dogodilo, vidio sam ga na Korzu, on je bio ulični pjevač, pjevao je većinom te crkvene pjesme i s dečkima je tamo igrao malo nogomet, ja sam došao malo žonglirao i kruha sam mu još donio, malo panina i sve je bilo u redu, ali već sam vidio po njemu da nije bio trijezan”, kazao je Velimir.

Bezumni čin ga je kaže, šokirao.

“Jučer, da sam ja kojim slučajem ovdje bio do toga ne bi bilo došlo, bio bi skočio na njega, zaustavio bi ga”, tvrdi Velimir.

Isto kaže i Alen Lisac, vlasnik susjednog kafića. Ni on ni gosti ništa nisu vidjeli. Zgrožen je.

“To nije bio pištolj da je to bilo u jednoj sekundi, znači to je trajalo neko vrijeme, evo žao mi je, žao mi je, što nismo bili u mogućnosti da to spriječimo”, kazao je.

Neslužbeno, konobar i dvoje gostiju pokušalo je spriječiti brutalno nasilje na ženom, ali uzalud. Ubojica je navodno divljao i bio jači.

“Žao mi je, samo da je netko vrisnuo, da je netko pozvao u pomoć mogli smo spasiti jedan ljudski život”, kazao je Lisac.

Policija je dojavu o tučnjavi u kojoj je ozlijeđena žena primila jučer oko 14 i 40. Sve je počelo verbalnim sukobom koji završava brutalnim udarcima nogama po glavi i tijelu. Dolazi i Hitna, no uzalud. Ubojica bježi, a policija sat poslije zaprima novu dojavu.

“Da je na području Belvedera da se nalazi osoba bez odjeće međutim po dolasku na mjesto događaja osoba nije zatečena, ali se znači dovela u vezu, poveznica ova dva događaja pa je potom 36-godišnjak uhićen”, kazala je Tatiana Filipović, policijska službenica za odnose s javnošću PU primorsko-goranske.

Riječani su šokirani, a ubojicu su viđali na Korzu gdje je često pjevao.

“Zar srećemo danas takve da hodaju na dvije noge? Ja mislim da će on propjevati sad u policiji”, kazao je Ivo Juko iz Rijeke.

“Ako je bio na onoj strani, ja sam se trudila da idem na ovu stranu. Smatrala sam ga nekakvim jadničkom kojega bi trebalo hospitalizirati ili tako nešto”, kazala je Ivančica Pezelj iz Rijeke.

Ubojica nije poznat policiji zbog nasilja, ali je prema njemu bilo ranijih postupanja zbog ometanja javnog reda i mira.

“Radi se o jednom izoliranom incidentu o kojem još ne znamo sve detalje. Rijeka je unatoč tome siguran grad, to potvrđuju svi izvještaji policijske uprave”, kazao je gradonačelnik Rijeke Marko Filipović.

Sutra ujutro ubojica će biti ispitan u državnom odvjetništvu, nakon čega ide sucu istrage, izvještava Maja Brkljača za RTL Vijesti.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari