Majka pretučenog mladića: ‘Policajac koji ga je najviše mlatio je njegov daljnji rođak’

Mladić je došao u policijsku postaju i završio u bolnici – policija tvrdi sve je bilo po zakonu, no ogorčena majka 17-godišnjeg Patrika se s tim ne slaže

Nije jasno što se dogodilo ovog vikenda u policijskoj postaji u Varaždinu! Nakon noći u postaji 17-godišnjak je završio u bolnici. Prema riječima majke s kojom smo razgovorali: njezina sina brutalno je pretukla policija, a policija pak tvrdi da su primijenili silu, ali da u ni jednom trenutku nisu prešli granicu zakona.

Majka 17-godišnjeg Patrika koji je zbog dobivenih ozljeda i dalje u bolnici i dalje ne moze doći k sebi.

Policijska brutalnost koje je demonstrirana na njezinom sinu, svako malo natjera je na plač.

Nakon izlaska iz kluba, njegovi prijatelji su naletili na drugu skupinu i skoro je došlo do sukoba.

Mladić koji je kasnije samo prijavio napad na sebe i društvo, odjednom je postao najveći negativac i završio u pritvoru.

“Ja sam došla, a on je bio sklupčan, imao je lisice na leđima, bos, jedva se držao, počeo je povraćati krv i vikati ‘Mama, mama pomozi'”, svjedočanstvo je Renate Dubravec, majke mladića.

Iz policije pak priznaju da su koristili silu, no da ona nije bila pretjerana, te da je sve bilo u skladu sa propisima. Kasnijim uvidom u kamere tvrde – vidljivo je da policija nije bila nasilna.

“Naši službenici provjerili su materijale iz svih prostorija i ustvrdili da ništa nije sporno, i da su policajci radili svoj posao”, izjavila je Marina Kolarić, glasnogovornica PU varaždinska.

Evo kako majka 17-godišnjaka opisuje ponašanje policajaca kojim su navodno dijelili uvrede i udarce.

“Oni su njemu rekla ‘šta se ti seljačino jedna praviš bitna, sad ćeš dobiti svoje, pokazat ćemo mi tebi i počeli ga tući”, dodaje Renata, majka.

Varaždinci pak s druge strane uopće ne sumnjaju da je policija pretjerala i da se njihovom ponašanju treba doci na kraj.

A da stvar bude gora, policajac koji ga je navodno najviše tukao, živi u istom selu kao on, te mu je čak i daljnji rođak.
Matija Mlinarić

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari