TRAGOVI UVIJEK POSTOJE

Video | Matejev otac doznao smjer u kojem se kreće istraga: ‘Oni sebe nazivaju Zadranima…’

Photo: Milan Maricic/ATAImages/PIXSELL

Otac nestalog Mateja, Nenad Periš, doznao je danas kako istraga policije kreće prema njegovu mobitelu i mobitelu njegovih prijatelja kako bi se točno utvrdile lokacije

Uskoro će tri tjedna kako je mladi Matej Periš nestao u Beogradu krajem prosinca, ali njegov otac Nenad i dalje ne gubi nadu i ostaje u glavnom gradu Srbije sve dok ne nađe sina.

Matejeva prijateljica Maja je pokazala propušten poziv u 22.29 kobne noći u kojoj je nestao, prenosi RTL.

Više u VIDEOPRILOGU:

Misli da ju je zvao da ju pita kamo na provod u Beogradu. Maja tvrdi da su i njoj i Matejevim prijateljima policajci zabranili istupe u medijima tijekom istrage, ali zbog napisa, poput onog da joj je putovnica oduzeta ili da je povezana s drogom i prostitucijom, želi sve razjasniti.

Spominjali i drogu

“Zna se di sam bila u kojem trenutku. Prošla sam poligraf, izjavu, telefon svoj predala. Uvid u smještaj di sam spavala, uvid u svoj automobil. Spremna sam kosu dat, krv, sve. Samo da skinem ljagu sa svog imena”, rekla je Maja.

U istrazi koju i srbijanska i hrvatska policija nastavljaju u javnost je izišla prepiska Matejevih prijatelja na sam dan nestanka. Najprije pišu da nisu uzeli nikakvu drogu, a nekoliko dana poslije iz poruka je vidljiva drukčija priča koja aludira da se ekipa drogirala, ali ne i Matej.

Nenad Periš misli kako te poruke nemaju direktne veze s nestankom jer govore o događajima nakon što je Matej otišao iz kluba Gotik. Ali je jutros u policiji doznao u kojem smjeru istraga kreće.

“Rečeno mi je da se provjeravaju mobiteli i Matejev mobitel u smislu točne lokacije, odnosno obavljanja tih kontakata i svega što se događalo te večeri. Čuo sam da su identificirani posjetitelji koji su se nalazili u neposrednoj blizini stola za kojim je bio moj sin s društvom. Oni sebe nazivaju Zadranima. Ali ja mislim da se ne radi samo o njima, nego još o nekim licima koja su bila tu sa strane”, rekao je Periš za RTL.

‘Tragovi uvijek postoje’

Da je policija na dobrom putu, misli kriminalist Tonći Prodan. Sve te poruke, ako su točne, i kontakti, pa i propušteni pozivi, iznimno su vrijedni jer popunjavaju rupe u noći nestanka.

“Tragovi uvijek postoje. Treba napravit rekonstrukciju njegovog boravka u Beogradu, rekonstrukciju njegovih kontakata koji su bili prije. I tu može pomoći forenzika njegovog računala, njegovog telefona. Postoje mnogi alati koji su na raspolaganju policiji i obavještajnim službama da dođu do odgovora na neka od ovih pitanja”, rekao je Prodan.

Posla za istražitelje još je puno, ali ne misle odustati. Kao, naravno, ni Matejev otac koji je ponovio da u Beogradu ostaje dok ne dozna istinu o svome sinu, piše Net.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari