‘MRŠ DOLJE!’ Pogledajte dramatičnu snimku uhićenja kriminalca: Izletjeli su iz kombija i srušili ga na tlo

Screenshot/MUP

Na snimci uhićenja vidi se kako maskirani policajci izlijeću iz kombija i s uperenim pištoljima trče prema osumnjičenome vičući mu ‘Mrš dolje!’

MUP je objavio snimku jučerašnjeg uhićenja na parkiralištu Doma zdravlja u Dugavama jednog od pripadnika kriminalne skupine koja se sumnjiči za planiranje likvidacija i drugih kaznenih djela, među ostalim i postavljanja eksploziva pred stan Tomislava Sučića na Laništu u u lipnju ove godine.

Na snimci se vidi kako maskirani policajci izlijeću iz kombija i s uperenim pištoljima trče prema osumnjičenome vičući mu ‘Mrš dolje! I ti isto!’

Dovršeno krim-istraživanje nad 8 osoba

U akciji koju su tijekom srijede i četvrtka zajednički proveli službenici zagrebačkog PNUSKOK-a i krim-policije PU zagrebačke, u koordinaciji s USKOK-om i Općinskim državnim odvjetništvom Novi Zagreb, provedeno je kriminalističko istraživanje nad osam osoba zbog sumnje u počinjenje više kaznenih djela protiv javnog reda, kaznena djela protiv života i tijela te kaznena djela protiv opće sigurnosti u sastavu zločinačkog udruženja.

Sumnja se da su trojica osumnjičenih (u dobi od 30, 36 i 31 godinu) od prosinca 2020. do kraja prosinca 2021. godine u Zagrebu, u nakani odmazde nad dvojicom muškaraca zbog njihovih fizičkih napada i ponižavanja osumnjičenog 31-godišnjaka za vrijeme dok su se nalazili u istražnom zatvoru te u nakani odmazde nad još jednim muškarcem zbog neriješenih odnosa i konflikata povezanih s ilegalnom trgovinom drogom koje je imao s 36-godišnjakom, povezali u zajedničko djelovanje ostale osumnjičene ( u dobi od 25, 48, 44, 30 i 32 godine) i druge za sada nepoznate osobe.

Planirani napadi eksplozivom

Tako su angažirali osumnjičenog 25-godišnjaka da izvrši napad na članove obitelji navedenih muškaraca koji su se tada nalazili u istražnom zatvoru, a osumnjičenog 48-godišnjaka za napad na trećeg muškarca koji je bio u konfliktu s osumnjičenim 36-godišnjakom. Napadi su planirani postavljanjem eksploziva ispred stanova obitelji navedenih muškaraca.

Osumnjičenog 44-godišnjaka su angažirali da osigurava eksplozivne tvari i oružje namijenjeno izvršenju napada, dok su putem 25-godišnjaka angažirali 30-godišnjaka i 32-godišnjaka te druge zasad nepoznate osobe za utvrđivanje točnog identiteta osoba na koje se trebaju izvršiti napadi, za nadzor njihovog kretanja, životnih navika i točnog mjesta stanovanja.

Uhićen 25-godišnjak

Na opisani način je 31. svibnja 2021. godine realiziran jedan napad postavljanjem i aktiviranjem eksplozivne naprave ispred stana obitelji jednog od spomenutih muškaraca, istovremeno pristajući i izazivajući opasnost za život i tijelo drugih osoba koje su se nalazile u zgradi i njihovu imovinu zbog količine i razorne moći eksplozivnog sredstva. Odmazde prema drugom i trećem muškarcu nisu uspjeli realizirati. Prilikom pripreme jednog od napada policija je uhitila osumnjičenog 25-godišnjaka.

Prema priopćenju MUP-a, tijekom kriminalističkog istraživanja obavljene su pretrage domova, vozila i osoba te je pronađeno i privremeno oduzeto: nekoliko pištolja, streljivo, više mobitela, novac u raznim valutama, skupocjeni satovi, detonatorska kapisla s vodičima, razni preinačeni i pripremljeni dijelovi podesni za daljinsko aktiviranje eksplozivnih naprava, mitraljez s pripadajućim streljivom i opremom, automatska puška, digitalne vage i razne droge (kokain, ecstasy, marihuana, amfetamini, punila, hašiš) tablet, uređaji za lociranje i ometanje signala, elektrošokeri te nekoliko osobnih vozila visoke klase, piše Net.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari