‘MRŠ DOLJE!’ Pogledajte dramatičnu snimku uhićenja kriminalca: Izletjeli su iz kombija i srušili ga na tlo

Screenshot/MUP

Na snimci uhićenja vidi se kako maskirani policajci izlijeću iz kombija i s uperenim pištoljima trče prema osumnjičenome vičući mu ‘Mrš dolje!’

MUP je objavio snimku jučerašnjeg uhićenja na parkiralištu Doma zdravlja u Dugavama jednog od pripadnika kriminalne skupine koja se sumnjiči za planiranje likvidacija i drugih kaznenih djela, među ostalim i postavljanja eksploziva pred stan Tomislava Sučića na Laništu u u lipnju ove godine.

Na snimci se vidi kako maskirani policajci izlijeću iz kombija i s uperenim pištoljima trče prema osumnjičenome vičući mu ‘Mrš dolje! I ti isto!’

Dovršeno krim-istraživanje nad 8 osoba

U akciji koju su tijekom srijede i četvrtka zajednički proveli službenici zagrebačkog PNUSKOK-a i krim-policije PU zagrebačke, u koordinaciji s USKOK-om i Općinskim državnim odvjetništvom Novi Zagreb, provedeno je kriminalističko istraživanje nad osam osoba zbog sumnje u počinjenje više kaznenih djela protiv javnog reda, kaznena djela protiv života i tijela te kaznena djela protiv opće sigurnosti u sastavu zločinačkog udruženja.

Sumnja se da su trojica osumnjičenih (u dobi od 30, 36 i 31 godinu) od prosinca 2020. do kraja prosinca 2021. godine u Zagrebu, u nakani odmazde nad dvojicom muškaraca zbog njihovih fizičkih napada i ponižavanja osumnjičenog 31-godišnjaka za vrijeme dok su se nalazili u istražnom zatvoru te u nakani odmazde nad još jednim muškarcem zbog neriješenih odnosa i konflikata povezanih s ilegalnom trgovinom drogom koje je imao s 36-godišnjakom, povezali u zajedničko djelovanje ostale osumnjičene ( u dobi od 25, 48, 44, 30 i 32 godine) i druge za sada nepoznate osobe.

Planirani napadi eksplozivom

Tako su angažirali osumnjičenog 25-godišnjaka da izvrši napad na članove obitelji navedenih muškaraca koji su se tada nalazili u istražnom zatvoru, a osumnjičenog 48-godišnjaka za napad na trećeg muškarca koji je bio u konfliktu s osumnjičenim 36-godišnjakom. Napadi su planirani postavljanjem eksploziva ispred stanova obitelji navedenih muškaraca.

Osumnjičenog 44-godišnjaka su angažirali da osigurava eksplozivne tvari i oružje namijenjeno izvršenju napada, dok su putem 25-godišnjaka angažirali 30-godišnjaka i 32-godišnjaka te druge zasad nepoznate osobe za utvrđivanje točnog identiteta osoba na koje se trebaju izvršiti napadi, za nadzor njihovog kretanja, životnih navika i točnog mjesta stanovanja.

Uhićen 25-godišnjak

Na opisani način je 31. svibnja 2021. godine realiziran jedan napad postavljanjem i aktiviranjem eksplozivne naprave ispred stana obitelji jednog od spomenutih muškaraca, istovremeno pristajući i izazivajući opasnost za život i tijelo drugih osoba koje su se nalazile u zgradi i njihovu imovinu zbog količine i razorne moći eksplozivnog sredstva. Odmazde prema drugom i trećem muškarcu nisu uspjeli realizirati. Prilikom pripreme jednog od napada policija je uhitila osumnjičenog 25-godišnjaka.

Prema priopćenju MUP-a, tijekom kriminalističkog istraživanja obavljene su pretrage domova, vozila i osoba te je pronađeno i privremeno oduzeto: nekoliko pištolja, streljivo, više mobitela, novac u raznim valutama, skupocjeni satovi, detonatorska kapisla s vodičima, razni preinačeni i pripremljeni dijelovi podesni za daljinsko aktiviranje eksplozivnih naprava, mitraljez s pripadajućim streljivom i opremom, automatska puška, digitalne vage i razne droge (kokain, ecstasy, marihuana, amfetamini, punila, hašiš) tablet, uređaji za lociranje i ometanje signala, elektrošokeri te nekoliko osobnih vozila visoke klase, piše Net.hr.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari
Views Views