Pavasović Visković otkrio detalje akcije PNUSKOK-a: ‘Radi se o paležu vozila, planiranju napada, Dinamu…’

U akciju su uključeni specijalna i interventna policija i u tijeku je više uhićenja

Neslužbeno doznajemo da se diljem Hrvatske događa velika akcija u nekoliko hrvatskih gradova, a između ostalog i u Zagrebu. Traju uhićenja više osoba, a terete se za organizirani kriminal i za niz kaznenih djela iz domene organiziranog kriminala. Ponajviše zbog droge, preprodaje i slično.

Akciju provodi PNUSKOK, ali s obzirom da su djela iz domene USKOK-a u policiji ne znaju i ne smiju ništa govoriti, neslužbeno doznaju Vijesti.hr.

Izjavu je novinarima dao odvjetnik Ljubo Pavasović Visković. Kazao je kako on brani dvojicu osoba, a o imenima nije htio razgovarati.

Pavasović Visković smatra da je slučaj povezan i s GNK Dinamo

“Radi se o više kaznenih djela počinjenih navodno u sastavu zločinačke organizacije. Kolokvijalno govoreći radi se o nekom paležu vozila, planiranju napada, dakle nanošenju fizičkih ozljeda nekim ljudima. Međutim to je sada gruba verzija priče, tek ćemo vidjeti tijekom popodneva i sutrašnjeg dana u što će se sve to iskrisalizirati”, kazao je Pavasović Visković.

Što se tiče broja uhićenih, istaknuo je kako ne zna točno, ali misli da je taj broj negdje oko 8,9 ljudi.

“Ne znam točan broj uhićenih, mislim da se radi o 8-9 osoba. Stvarno nisam siguran. Neki jesu poznati policiji, a neki nisu”, istaknuo je.

Pavasović Visković brani dvoje ljudi

Reporterka RTL-a, Ružica Đukić pitala je odvjetnika je li taj slučaj povezan i s nogometnim klubom Dinamo.

“Nešto u nekim naznakama mi se čini da je, ali isto tako mi se čini da sve što je povezano s GNK Dinamo, da je vrlo vrlo tanko s dokazima i čisto sumnjam da će doći do nekog pravosudnog epiloga koji bi zadovoljavao nekog tko je pokrenuo ovaj postupak”, kazao je Pavasović Visković.

Što će se dalje događati tek ćemo vidjeti

“Tijekom poslijepodneva vjerujem da će osumnjičenici biti privedeni u zgradu USKOK-a u Gajevoj, ispitani i nakon čega će USKOK donijeti odluku hoće li od istih zatražiti istražni zatvor ili ne. Ja o imenima ne bi govorio.

Možda mi je zanimljivo da ovo ustvari izgleda puno spektakularnije nego što to uistinu je. Mislim da će od toga ostati jako malo. Naravno, policija radi svoje, ali bojim se da nema nikakvih dokaza koji bi ikoga povezali s nekakvom inkriminacijom”, istaknuo je Pavasović Visković i za kraj dodao da brani dvoje ljudi.

Jutarnji list objavio je informaciju da je među uhićenima i Đorđe Vuletić Đoko. Pavasović Visković tu informaciju nije potvrdio, ali je rekao da među osobama koje on brani u ovom slučaju nije Vuletić.

Vuletić je bio osumnjičen za napad na novinara

Podsjetimo, Đorđe Vuletić zvani Đoko je do 1993. bio je policajac u PU zagrebačkoj, a godinu dana nakon policijske karijere uhićen je zbog iznude. Krajem devedesetih bio je jedan od optuženika u propalom procesu protiv tzv. zločinačke organizacije, gdje ga se teretilo za iznudu nad Tiborom Trstenjakom, za što je na kraju pravomoćno oslobođen.

Vuletić je zajedno s Darkom Dakićem bio osumnjičen za napad na novinara Jutarnjeg Dušana Miljuša, no Županijsko državno odvjetništvo (ŽDO) je tijekom 2011. nakon šestomjesečne istrage zbog nedostatka dokaza odustalo od kaznenog progona.

Prije tri godine Đorđe Vuletić je uhićen zajedno sa Tomislavom Sabljom zbog sumnji da su iz Ulice braće Cvijić na Knežiji ukrali auto vrijedan 3000 eura, piše Jutarnji list.
Erika Zimprich/Sanja Petrović/Ružica Đukić
Foto: RTL, PIXSELL

Više u VIDEOPRILOGU:

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari