POGLEDAJTE PRIVOĐENJE: Krijumčario migrante, bježao policiji pa se Audijem zabio u ogradu

Ilustracija (fotografije ne prikazuje privođenje osobe iz teksta)

Tužiteljica je podigla neposrednu optužnicu, što znači da nema istrage i odlučeno je da sva trojica idu u zatvor

 

Privođenje u VIDEOPRILOGU IZNAD!

Krijumčar migranata (28), inače državljanin BiH, koji je uhićen na riječkoj obilaznici nakon filmske potjere koja je završila zabijanjem vozila u ogradu i oštećenjem vozila koje se našlo na putu, ispitan je u ponedjeljak u Općinskom državnom odvjetništvu u Rijeci.

Kao i dvojac koji je bio u izvidnici, a uhvaćen je u blizini graničnog prijelaza Rupa kada su htjeli napustiti Hrvatsku. Sva trojica priznali su sve za što ih se tereti.

Tužiteljica je podigla neposrednu optužnicu, što znači da nema istrage i odlučeno je da sva trojica idu u zatvor. (OVDJE)

Navodno su trebali zaraditi 2.000 eura od čega vozač 1.000, a dvojac iz prethodnice, koji su javljali policijske punktove, svaki po 500 eura. O svemu je detaljano izvijestila i PU primorsko-goranska, čije priopćenje donosimo u nastavku:

“Policijski službenici Službe organiziranog kriminaliteta Policijske uprave primorsko-goranske proveli su kriminalističko istraživanje nad trojicom bosansko-hercegovačkih državljana starosti 27, 31 i 35 godina, radi sumnje u počinjenje kaznenog djela protuzakonitog ulaženja, kretanja i boravka u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnici Šengenskog sporazuma.

Među migrantima bilo i dijete

Osumnjičeni 27-godišnjak je u subotu, 19. siječnja oko 13.40 sati na autocesti A6 kod Svilnog, upravljajući osobnim vozilom marke Audi, bosansko-hercegovačkih registarskih oznaka, izazvao prometnu nesreću udarivši u drugo osobno vozilo marke Kia, riječkih registarskih oznaka, kojim je upravljao 76-godišnji hrvatski državljanin. U prometnoj nesreći nije bilo ozlijeđenih osoba. U osobnom vozilu kojim je upravljao, osumnjičeni je prevozio petero stranih državljana među kojima je bilo i jedno dijete.

Tijekom kriminalističkog istraživanja je utvrđeno da je riječ o iranskim državljanima koje je 27-godišnjak protupravno prevozio u cilju pribavljanja materijalne koristi, kako bi isti van graničnog prijelaza, izbjegavajući graničnu kontrolu prešli iz Republike Hrvatske u Republiku Sloveniju. Osim njega za počinjenje kaznenog djela sumnjiče se i 31-godišnjak te 35-godišnjak, također državljani BiH, koji su u osobnom vozilu marke Opel, registarske oznake BiH, osiguravali 27-godišnjaku trasu kretanja (prethodnica) dok ih u tome nije spriječila policija.

Nakon završetka kriminalističkog istraživanja, zbog počinjenja navedenog kaznenog djela, svi osumnjičenici su kazneno prijavljeni mjerodavnom državnom odvjetništvu te predani pritvorskom nadzorniku.

Uz navedeno, 27- godišnjak je prijavljen i prekršajno zbog izazivanja prometne nesreće te počinjenih ostalih prekršaja iz domene sigurnosti u cestovnom prometu, i to: neprilagođene brzine, nezaustavljanja na znak policijskih službenika, mijenjanja prometne trake – slalom vožnja i drugih.”

 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari