Policija o detaljima brutalnog ubojstva: ‘Pucao je u muškarca, a u stanu je imao kokain, hašiš…’

Idi na originalni članak

Vatrenim oružjem je ubio Fistanića, a ženu lakše ozlijedio. Ona je zadobila hematome

Oglas

U prostorijama Policijske uprave splitsko-dalmatinske u petak je održana konferencija za novinare vezano uz dovršeno kriminalističko istraživanje za ubojstvo Karmelina Fistanića (38) u Omišu.

Više pogledajte u videoprilogu:

Na konferenciji su bili prisutni Ante Matković, načelnik Sektora kriminalističke policije, Ivica Buzov, voditelj Službe općeg kriminaliteta i Vlade Perkušić, načelnik Policijske postaje Omiš.

Policija je, naime, u četvrtak na području Omiša, Šibenika i Zagreba pretražila stanove i druge objekte te prijevozna sredstva kojima su se koristili osumnjičenici

Uhićeni su Jerko Pirić za kojeg se sumnja da je naručio ubojstvo svog bivšeg poslovnog partnera te Vlado Zolota koji je, sumnjaju u policiji, pomogao organizirati ubojstvo.

U Šibeniku je policija uhitila Stipu Ringwalda za kojeg sumnjaju da je egzekutor, odnosno da je ispalio najmanje šest hitaca u glavu Karmelina Fistanića.

Policija je istragom utvrdila kako je Ringwald, u dogovoru i uz pomoć Perića i Zolote, 9. studenog na motociklu prišao vozilu u kojem su se nalazili Fistanić i njegova 39-godišnja djevojka.

Vatrenim oružjem je ubio Fistanića, a ženu lakše ozlijedio. Ona je zadobila hematome, rečeno je na konferenciji za novinare.

“Pretragom stana u Šibeniku kod 47-godišnjaka (Ringwald) pronađeno je 42,3 grama kokaina, 125 grama hašiša, 9,35 grama amfetamina te 41 komad streljiva”, rekao je načelnik Sektora kriminalističke policije Ante Matković.

Policija je potvrdila da je Ringwalda bio sam u trenutku likvidacije te da je između njega i žrtve postojao spor na sudu u kojem je Fistanić od njega potraživao 10.000 kuna.

Nisu željeli govoriti o motivima, no načelnik Sektora kriminalističke policije Ante Matković je potvrdio da postoji spor težak pola milijuna kuna između ubijenog Fistanića i jednog od osumnjičenika.

Vijesti.hr

Exit mobile version