ZLOČIN ŠOKIRAO HRVATSKU

Pozadina stravičnog ubojstva profesora u Varaždinu: Zašto nisu pozvali Hitnu kada su vidjeli da čovjek leži na podu?

Photo: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

Za njegovu smrt osumnjičene su četiri osobe, jedna žena i trojica muškarca

Stravično ubojstvo mladog profesora u Varaždinu šokiralo je Hrvatsku. Pretučen je do smrti i ostavljen na igralištu prekriven kartonima. Za njegovu smrt osumnjičene su četiri osobe, jedna žena i trojica muškarca. Dvoje od njih su brat i sestra. Kod osumnjičene 24-godišnjakinje pronađen je pištolj te gotovo 300 komada streljiva različitog kalibra, pišu RTL-ove Vijesti.hr

Crna zastava na Gospodarskoj školi u kojoj je predavao profesor Nino Čengić. U načinu na koji je ubijen nema ni logike ni etike koje je predavao. Ali je zato na engleskom jeziku, kojeg je također predavao, na klubu napisano – ubojice!  Natpisa više nema, nema ni mladog profesora.

Više u VIDEOPRILOGU:

“Sukob je počeo unutar tog prostora s određenim provociranjem nakon čega je oštećeni izoliran, maknut van, a onda je to eskaliralo nakon odlaska policije”, kazao je odvjetnik prvoosumnjičenog Zoran Vidović.

Zašto nisu pozvali Hitnu?

Odvjetnik prvooptuženog negira da su njegov klijent i troje drugih, profesora tukli palicom i lokotom za bicikl.

“Oni su bili svjesni da je izgubio svijest, ali ne i da su nastupile posljedice, a pogotovo ne takve vrste kakva se, nažalost, dogodila”, rekao je Vidović i odgovorio na pitanje zašto nisu pozvali Hitnu pomoć kada su vidjeli da čovjek leži.

“Smatrali su da je to gubitak svijesti trenutno i da će se oporaviti. Odnosno bio je očito i pod utjecajem alkohola pa su, očito, mislili da će nakon toga da će se dovesti u stanje, da će moći sam otići kući”, objasnio je Vidović.

Određen im je jednomjesečni istražni pritvor

Osumnjičeni su saslušani jučer na Županijskom državnom odvjetništvu u Varaždinu. Određen im je jednomjesečni istražni pritvor zbog mogućnosti utjecaja na svjedoke i ponavljanja djela.

Osumnjičeni su saslušani jučer na Županijskom državnom odvjetništvu u Varaždinu. Određen im je jednomjesečni istražni pritvor zbog mogućnosti utjecaja na svjedoke i ponavljanja djela.

“Troje okrivljenika je već bilo prekršajno osuđivano. Između ostalog iz prekršaja s elementima nasilja”, rekao je glasnogovornik Županijskog suda u Varaždinu Igor Pavlic.

“Sva četiri osumnjičenika terete se da su zajedno počinili kazneno djelo ubojstva, a kod jedne osumnjičene osobe radi se i o počinjenu kaznenog djela nedozvoljenog držanja oružja”, kazao je glasnogovornik Županijskog državnog odvjetništva u Varaždinu Darko Galić. Riječ je o pištolju i 293 komada streljiva.

“Priznali su nanošenje udaraca, ali…”

Odvjetnik prvookrivljenog Zoran Vidović rekao je da je napadačima žao, a na pitanje jesu li priznali djelo, odgovara: “Ne mogu reći baš da je priznato djelo u tom smislu nego samo nanošenje određenih udaraca. E sad, još nije utvrđeno od kojeg udaraca, čijeg i na koji način je došlo do takvih posljedica”.

Građani su, posve razumljivo, zgroženi, a prestrašna je i činjenica da je više od deset osoba sve ovo vidjelo i nije poduzelo – baš ništa!

Marko Šiklić, Ružica Đukić/RTL/ Vijesti.hr

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari