Pričali smo s Riječaninom koji je branio kćer napadnutu nožem – pogledajte svjedočanstvo užasa!

‘Kad sam ga prijavio policiji, rekli su mi da nemaju kamo s njim!’

Uznemirujuća situacija u Rijeci! 19-ogodišnjak je nožem napao maloljetnike, 14 godišnjakinja mu se suprotstavila, a u u obranu svoje kćeri krenuo je otac….

U petak 15. ožujka navečer 19-godišnjak je nožem napao maloljetnike, 14-godišnjakinja mu se suprotstavila, a u obranu svoje kćeri krenuo je otac. I tu se sada komplicira cijela priča.

Ogorčeni otac priča kako je 19-ogodišnjak iz čista mira napao njegovu kći koja je bila je s društvom u parku u blizini kuće. Dvojac je prvo napao kćerina prijatelja.

“Ona je stala u njegovu obranu, nakon toga je moju kćer stisnuo uz ogradu, prislonio joj nož uz bubreg… Kažem, zvala me mlađa kćer i došao sam tu”, prepričava šokirani otac.

Uhvatio je napadača, srušio ga i oteo nož s oštricom od dvadesetak centimetara, ali napadačev prijatelj ga udara, izbija nož iz ruke i obojica bježe. Uskoro je stigla i policija pa su roditelji i sva djeca iz tog društva dali izjave. Kći je, kaže naš sugovornik, u šoku.

“Strašno, ne mogu vam to riječima opisati, neopisivo, neopisivo… Najviše me frustrira izjava policije “mi ne možemo ništa do ponedjeljka, nemamo gdje s njim”, govori otac napadnute djevojke.

Dodaje kako im je rečeno da s informacijama o događaju ne izlaze u javnost.

“Policajac je javno rekao da je njemu radno vrijeme završilo u 11 sati, da nije dužan ni zapisnik napraviti!”

Policija kaže da pritužbe na postupanje nisu zaprimili. Otac triju kćeri uzvraća da ima većih briga od prepiski jer napadač živi dvije ulice dalje.

“Moram se bojati za život svojih kćeri. Ne mogu ih pustiti same do škole… Što bi svaki roditelj trebao zaposliti zaštitara? Neka se država i policija javno izjasne.”

Zbog napada nije išla u školu

Napad je bio u petak 15. ožujka navečer, a napadač je uhićen u nedjelju 17. ožujka oko 13 sati. Policija je imala samo nadimak, a na podstanarskoj adresi nisu ga pronašli.

“Zbog djela prijetnje na štetu dvije mlađe osobe sumnjiči se 19-godišnji državljanin BiH. Po završetku istraživanja osumnjičenik je kazneno prijavljen mjerodavnom državnom odvjetništvu te predan pritvorskom nadzorniku”, navela je Svemirka Miočić iz Policijske uprave Primorsko-goranske.

Osmašica zbog napada nije išla u školu i dok se čeka epilog priče, iz kuće će, kaže tata izlaziti samo uz pratnju.

Maja Brkljača

Više u VIDEOPRILOGU!

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari