Puljanin optužuje policiju: ‘Udarali su me pandrekom i slomili mi leđni kralježak. Tužit ću ih’

Iz policije odgovaraju kako se odupirao uobičajenoj legitimaciji

Dalibor boluje od mišićne distrofije i lakše se kreće biciklom nego pješice. Prošlog utorka, tvrdi, policajac mu je iz službenog vozila doviknuo da stane na što se nije osvrnuo.

”Pendrek palicom me pogodio. Kad sam se ja okrenuo, on je već bio u zraku, letio prema meni. Oborio me na pod, stavio mi je koljeno na leđa, ruke mi je stavio iza, zavezao mi je ruke”, govori Dalibor Simonović iz Pule.

Zbog osteoporoze napuknuo mu je kralježak. Iz policije odgovaraju kako se odupirao uobičajenoj legitimaciji.

”Počeo je bježati s biciklom, bez svjetla i u zabranjenom smjeru. U jednom trenutku zbog neprilagođene brzine izgubio nadzor, udario je u rubnjak te je preko volana pao na leđa na kolnik”, kaže Suzana Sokač, policijska službenica za odnose s javnošću PU istarske.

Prema objavi policije kod privedenog je pronađeno 12 grama marihuane, no ispostavilo se da je bilo riječ o jednom gramu marihuane u plastičnoj kutijici teškoj 11 grama. Marihuana mu, tvrdi ublažava bolove. Ističe i kako su ga policijski službenici maltretirali u postaji.

”Stavili su rukavice.. da se to ne vidi, istjerali su ove mlade van da izađu i ništa, udaranje po glavi, da kako se ja to ponašam”, priča Dalibor.

Policija odbacuje tvrdnje i ističe da je osumnjičeni potpisao izjavu prema kojoj nema zamjerki na policijsko ophođenje. Neslužbeno doznajemo kako je policiji poznat i od ranije.

”Ukoliko osoba smatra da su mu povrijeđena neka prava odnosno da je bilo zlouporabe u policijskom postupanju to svakako može prijaviti u policijskoj postaji”, kaže Suzana Sokač, policijska službenica za odnose s javnošću PU istarske.

Upravo to naš sugovornik i najavljuje. Sprema se, kaže, protiv dvojce policajaca podnijeti tužbu.
Ivan Dobran

Više u VIDEOPRILOGU: