RASPLITANJE HORORA Komšić optužen za teško ubojstvo; oglasila se njegova obitelj; izašle prijetnje koje je David slao Kristini

Komšić je optužen prema članku 111. Kaznenog zakona RH i predviđa mu se kazna od najmanje deset godina zatvora

Policija je potvrdila nakon saslušanja obrane da je 19-godišnji David Komšić optužen za teško ubojstvo 18-godišnje Kristine Krupljan, po točkama 2.,3. i 4. Kaznenog zakona prema članku 111., piše Jutarnji list.

Prema tom članku, Komšiću se predviđa kazna zatvora od najmanje deset godina ili kazna dugotrajnog zatvora za onog tko ubije osobu posebno ranjivu zbog njezine dobi, teže tjelesne ili duševne smetnje ili trudnoće, tko ubije člana obitelji kojeg je već ranije zlostavljao, te tko drugoga ubije iz koristoljublja, bezobzirne osvete, mržnje ili iz drugih niskih pobuda.

Potvrđeno je da Komšić u vrijeme počinjenja ubojstva nije bio pod utjecajem alkohola ili opijata, a policija je istaknula kako je Komšićeva zabrana prilaska Kristini trajala dva mjeseca te je on u tom periodu četiri puta prekršio tu mjeru.

Obitelj: ‘Svi smo užasnuti, nitko ga nije odgojio da bude ubojica’

“Mi nismo ni lopovi ni kriminalci, nedobog da vaše dijete nekoga ubije, svima smo u kvartu pomogli, to je dijete napravilo od ljubomore jer s tom djevojkom hoda od sedmog razreda osnovne škole. Mi smo svi užasnuti time što je napravio, ali nitko ne odgaja dijete da postane ubojica.”

To je jučer telefonom rekao član obitelji Davida Komšića za Slobodnu Dalmaciju, koji se predstavio kao njegov bratić.

Upitan je je li ikad razgovarao s njime, jer je i prije imao agresivne ispade, te zašto je na Instagramu prije dva tjedna objavio status i fotografiju na kojoj je za policiju koja ga je došla tražiti napisao: “Smećari me traže.”

Policija ga je vjerojatno tražila nakon prijave djevojke da joj je u vožnji udario automobil svojim automobilom.

Bratić je odgovorio da ne zna zašto jer mu on nije otac te ponovno uzrujanim glasom rekao:

“Nedobog nikome da njegovo dijete nekoga ubije. Molim vas ne zovete više ovaj broj, čitava obitelj mi je uzrujana.” Zatim je prekinuo vezu, piše Slobodna Dalmacija.

Ujutro dala iskaz protiv njega, navečer je ubijena

Kao što je već poznato, David Komšić je Kristini redovito prijetio, jednom prigodom ju je nogom udario u glavu, a jednom joj je ukrao mobitel i ručni sat. On i njegovo društvo jednom su je presreli na Bukovačkoj te joj razbili automobil, a nju ozlijedili. Imao je zabranu pristupa koju je redovito kršio.

Susjedi iz zgrade posvjedočili su da su Kristina i David imali u najmanju ruku turbulentan odnos.

“On je bio istodobno jako grub, ali i pažljiv prema njoj. Primjerice, za njezin osamnaesti rođendan priredio joj je veliku zabavu u Green Goldu, kupio buket ruža i prsten. Ali bio je općenito otresit, bahat momak i prema drugima, pa tako i prema njoj. Kada bi dolazio po nju pred zgradu, ako se ne bi odmah spustila, počeo bi lupati nogom po vratima i psovati”, ispričali su.

“Nemaš pojma što radiš, bolje ti je da tako ne misliš, k…o, ubit ću te, ubit ću te sutra”, tek je jedna od brojnih prijetećih poruka koje je Kristina primila između prosinca 2014. i svibnja 2015. godine, piše Večernji. Policija je jednom prigodom rekla samo:

“Davida nam je već preko glave”

“S njim kao da se nitko ne želi baviti”, rekla je majka ubijene koja je bila trudna dva mjeseca s arhitektom iz Pule koji živi na Trešnjevci, piše Jutarnji.

Svoje prijetnje Komšić je ispunio u srijedu oko 22 sata na parkiralištu. Tog jutra Kristina je u tužiteljstvu davala iskaz vezan uz prometnu nesreću koju je doživjela u studenome prošle godine. Naime, tada se u stražnji dio njezina automobila zabio drugi automobil u kojem su, prema tvrdnjama njezine majke, bili David Komšić i tri njegova prijatelja.

“Četiri dečka prepriječila su mi put, a jedan je izašao iz automobila i nogom razbio retrovizor na mom automobilu te njime razbio staklo s moje lijeve strane. U isto vrijeme drugi je lupao nogama i možda i nekim drugim predmetom po stražnjim vratima. Nakon toga sva četvorica počela su gurati moj automobil po nizbrdici te me zabili u kamenu ogradu”, rekla je Kristina tada policiji.

Nakon što je dala iskaz on ju je zvao i molio da budu zajedno, no ona je govorila kako od toga neće biti ništa. Uspio ju je nagovoriti da odu na večeru kako bi se još jednom službeno rastali, ali on ju je ubio kada je doznao da je trudna s drugim.

Nakon što je Kristinu izbo nožem, ostavio ju je u upaljenom automobilu, otrčao na drugi kraj Volovčice te, kako tvrde svjedoci, nakon ulaska u obiteljsku vilu galamio: “Zovite Hitnu, zovite policiju, nisam dobro”, navodi Večernji.

“Bilo je samo pitanje vremena kad će joj nauditi. Davidu nije odgovaralo što je odlučila prekinuti i što je u drugoj vezi s dobrostojećim arhitektom iz Pule, koji živi na Trešnjevci i s kojim je bila trudna dva mjeseca. Eto, mogu samo zaključiti da ju je ubio jer je i dalje bila dobra s njime kad je on prema njoj bio najgori. Najmanje ga je tri puta prijavila policiji, bila mu je čak i izrečena zabrana približavanja koja je u međuvremenu ukinuta.

Zamislite, pa Kristina i David su djeca. Znaju se od osnovne škole. Prekidali su nekoliko puta. Znate kakva je ta mladenačka ljubav. Prvo ide pa onda ne ide. I tako u krug. Lani kad je slavila punoljetnost i organizirala rođendansku zabavu, David joj je dao prsten i veliki buket ruža.

O vezi s njim nije previše pričala. No, u posljednje sam vrijeme vidjela da je nešto muči. Nakon druženja s Davidom kući je dolazila ljutita”, ispričala je Kristinina majka.

Njezina baka je neutješna. Ispričala je kako je Kristina po dolasku od prijateljice kazala kako ide van, ali da neće dugo ostati. Više se nije vratila.

“Kad nam je susjed rekao da su nam Kristinu ubili, Vesna je totalno poludjela od očaja, a ja sam se izgubila. Dok su vani obavljali očevid uz tijelo, nama je Hitna pružala pomoć”, ispričala je baka Marija.

Komšić će nakon dovršenog kriminalističkog ispitivanja biti priveden uz kaznenu prijavu u Državno odvjetništvo.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari