SLUČAJ KOJI JE ŠOKIRAO DRŽAVU

Video | Riječanin koji je poznavao ženu koju je ubio Brnada: ‘Žalila mi se da nema od čega živjeti’

Foto: Pixsell

Monstrum-ubojica, koji je do smrti pretukao stariju žene u Rijeci, jutros je ispitan, nakon čega mu je određen jednomjesečni pritvor

Policijski kombi u 8 i 25 ubojicu dovodi na ispitivanje Romana Brnadu, ali na prvu ga je nemoguće vidjeti jer – leži na podu kombija. Trojica interventnih policajaca ga izvlače. Ulični pjevač, uzdignute glave i s čvrsto stisnutim plastičnim vezicama na rukama, ovoga puta ne ispušta ni glasa, izvještava Maja Brkljača za RTL Vijesti.

Više u VIDEO PRILOGU:

Ulaze u zgradu Županijskog državnog odvjetništva, a ubojica je na ispitivanju proveo 50 minuta. Iznosio je obranu. Nepovezano, galameći i uz prijetnje da će se baciti kroz prozor što je bilo nemoguće jer je non-stop vezan i drže ga policajci. Odvjetnik mu je dodijeljen po službenoj dužnosti.

“Ja kao njegov branitelj nisam ovlašten niti, s obzirom da se radi o tajnosti postupka da iznosim i dajem bilo kakvu izjavu u svezi s time”, kazao je odvjetnik Aris Šarunić.

Navodno je sumanuto vičući iznosio i detalje o brutalnom ubojstvu. S ispitivanja izlazi silom pognute glave, vidno uznemiren i agresivan. Iako vezan i pod nadzorom trojice interventnih policajaca otima se i pokušava otrgnuti. U pomoć četvrtog policajca utrpan je u kombi.

“Sucu istrage Županijskog suda u Rijeci podnijet je prijedlog za određivanje istražnog zatvora. Zbog opasnosti od bijega, opasnosti od ponavljanja kaznenog djela, opasnosti od utjecaja na svjedoke kao i zbog izuzetno teških okolnosti djela”, kazala je Tea Radovani, zamjenica županijskog državnog odvjetnika Rijeka.

Nešto prije 13 sati doveden je na ročište na sud. Ovoga puta s puno jačim mjerama osiguranja. Za remen oko pasa vezane su mu ruke i jedna noga pa je do suca doslovno odskakutao. Uz interventne policajce uz njega su u sudnici i trojica pravosudnih, a još toliko ih je na hodniku. Trajalo je sat vremena i tu je kažu nam sa suda, bio miran i suzdržan.

“Sutkinja je prihvatila sve razloge i odredila zatvor protiv osumnjičenika. Dakle kao što sam rekao on je optužen za teško kazneno djelo jedno od najtežih kaznenih djela u našem zakoniku, teško ubojstvo”, kazao je Veljko Miškulin, predsjednik Županijskog suda u Rijeci.

Ima više prekršajnih prijava, pobjegao je s mjesta ubojstva, s obitelji planirao put u Ameriku što upućuje na opasnost od bijega. Postojao je i strah od utjecaja na svjedoke i očevice koji će biti saslušani.

Snimka s nadzorne kamere, koja je previše uznemirujuća za javnost, svjedoči o zvjerskom napadu, koji su prvotno pokušali spriječiti mladi konobar i dva gosta kafića.

“Čak su ga pokušali i zadržati da ne napusti lokal ali nisu u tome uspjeli. Njegova fizička snaga je puno veća bila od njih, a i kažem zločinačka energija koja je u tom trenutku i sav adrenalin koji je u njemu je nadvladao sve to”, kazao je Tomislav Dizdar, načelnik PU primorsko-goranske.

I danas se na mjestu zločina o tome priča za svakim stolom.

“Horor, baš, njemu je crno došlo u mozgu, nema drugo što”, kazala je Ana Miletić iz Viškova.

“Ne znam što takav čovjek traži kao slobodan čovjek, on je trebao bit u nekoj ustanovi, tu je po meni zakazala institucija, ali evo nažalost jedan život izgubljen, jadna žena”, kazao je Boris Modrić iz Rijeke.

Dragan Simić je kaže, poznavao žrtvu.

“Išla je sa mnom na pučku kuhinju, prodavala je razna pletenja, maje, veste, plela ručne kape. Mala mirovina, žalila mi se da nema od čega živjeti, da nema što jesti, da je podstanar”, kazao je Simić.

Život je izgubila na okrutan način. Poznanik koji joj ga je oduzeo, od danas sjedi iza rešetaka riječkog zatvora. Moguća kazna: od 10 do 40 ili 50 godina zatvora, izvještava Maja Brkljača za RTL Vijesti.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari