SLIJEDI MU PRIJAVA: Taksist koji je jučer u Rijeci pokosio dvije sestre pod istragom

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

Zbog sumnje na počinjenje kaznenog djela 24-godišnji vozač je priveden na kriminalističko istraživanje

Vozač taksija Cammeo zagrebačkih registracija jučer je izgubio kontrolu nad vozilom dok se oko 12 sati kretao Liburnijskom ulicom na Kantridi i pritom oborio pješakinje koje su prebačene na hitni trakt riječkog KBC-a. (OVDJE)

Policija je jutros objavila detalje nesreće.

“U prometnoj nesreći koja se dogodila jučer iza 12 sati u Liburnijskoj ulici u Rijeci teško je ozlijeđena 50-godišnja pješakinja, dok su lakše ozljede zadobili 48-godišnja pješakinja i 25- godišnji putnik u vozilu. Do prometne nesreće je došlo kada je 24-godišnji vozač upravljajući taksi vozilom iz smjera Opatije prema Rijeci, uslijed brzine neprilagođene osobinama ceste u lijevom zavoju izletio izvan kolnika te na nogostupu oborio dvije pješakinje.

Vozač priveden na kriminalističko istraživanje

Obje pješakinje su radi pružanja liječničke pomoći prevezene u KBC Rijeka, a liječnička pomoć pružena je i putniku u taksi vozilu. Taksi vozilo je također udarilo i u zid kuće uslijed čega je došlo do oštećenja zida i oluka, koji se odlomio i pao na parkirano vozilo.

Zbog sumnje na počinjenje kaznenog djela izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu 24-godišnji vozač je priveden na kriminalističko istraživanje po završetku kojeg će biti prijavljen mjerodavnom državnom odvjetništvu”, navodi se u izvješću policije.

U taksiju bio i 25-godišnjak koji je išao na hitnu

Kako smo objavili jučer OVDJE, taksist je pogazio dvije sestre u dobi od 50 i 48 godina. Jedna je zadobila lakše, a druga teške tjelesne ozljede te je jučer bila na višesatnoj operaciji obzirom da je bila životno ugrožena.

U taksiju se nalazio i 25-godišnji Aaron Aleksej koji je zbog bubrežnih kamenaca krenuo na hitnu u Rijeku kada se dogodila strašna nesreća. 24-godišnji vozač taksija, porijeklom s Krka, bio je u šoku nakon nesreće, prepričao je Aleksej.

“Iskreno da vam kažem, sve je trajalo sekundu, ne znam, ja sam sjedio iza vozača i tipkao sam po mobitelu i u jednom momentu je sve bilo gotovo, doslovno, ne znam što se desilo s njim, je li on zakunjao, je li mu otišao fokus, ali mi smo u jednom momentu samo bili na kolniku, staklo prednje je bilo skroz razbijeno i svi zračni jastuci su bili vani i to je to. Kada smo izašli iz auta obojica on je bio u totalnom šoku, nije mogao pričat, samo je sjeo i to je to”, prepričao je Aleksej.