Tony Cetinski nakon sudske presude: ‘Ovo ne bih nikome poželio’

Photo: Dusko Marusic/PIXSELL

Nesreća se dogodila 3. studenoga 2017. godine u Pustoj ulici u Rovinj

Pjevač Tony Cetinski oslobođen je danas na sudu u Pazinu od optužbe za izazivanje prometne nesreće u kojoj je poginuo 62-godišnji Rovinjac Ibrahim Kevljanin.

Sutkinja Tanja Kanis Prenc kroz presudu poručila je da državno odvjetništvo nije uspjelo dokazati niti jednu od dijelova optužnice zbog čega se pjevač oslobađa krivnje.

“Ono što će mi ostati u životu je taj trenutak nesreće i nemogućnost da pomognem tom čovjeku. Oko procesa suđenja nemam komentar. Ovaj znak koji je naknadno tamo postavljen od 20 kilometara na sat je idalje previše. Kako su vještačenja pokazala, ja sam njega trebao sa 18 mogao uočiti i možda izbjeći kočenje. Tako da taj znak bi trebao biti 15 ili 10. Tako da apeliram da to bude pješačka zona jer ulica nije sigurna i ne želim da se nekome dogodi ono što se meni. Iznumno mi je sve ovo bilo emotivno. To je nešto što vam ne mogu opisati – Kada stvatite da ste izazvali prometnu nesreći i kad shvatite da niste mogli pomoći nesretnom čovjeku”, poručio je Tony Cetinski nakon suđenja.

Photo: Dusko Marusic/PIXSELL

Dodao je da se tek s 18 kilometara na sat mogao zaustaviti i uočiti čovjeka koji leži na cesti te izbjeći nesreću kočenjem.

”To znači da i ovaj naknadni znak koji je u toj ulici postavljen, a to je ograničenje brzine na 20 kilometara na sat, previše. On bi trebao biti 15 ili 10 kilometara na sat. Ili bi Grad Rovinj trebao donijeti odluku da to bude pješačka zona. Ili bi se trebao postaviti stupić da se tu mogu kretati samo dostavna vozila jer to nije očito sigurna ulica”, poručio je potreseni Cetinski.

Photo: Dusko Marusic/PIXSELL

Istaknuo je da mu je bilo teško prolaziti kroz čitavu ovu situaciju, bez obzira što je imao puno podrške.

”Imao sam na svojoj strani puno ljudi, a dio ljudi je i negativno komentirao nesreću. Ali su omekšali kada su vidjeli sve činjenice. Bilo je tu i komentara onih koji nikada nisu bili u toj ulici, niti su znali pod kojim je okolnostima se sve to dogodilo. Sve su te emocije sada izmiješane. Ali mogu reći i onima dobrima i onima lošima koji su ovo sve komentirali, da ne želim da im se tako nešto dogodi. To je nešto što vam ne mogu opisati. Jer kada ste shvatili da niste mogli izbjeći nesreću i da niste mogli pomoći čovjeku”, rekao je Cetinski.

Nesreća se dogodila 3. studenoga 2017. godine u Pustoj ulici u Rovinju. Poznati pjevač je svojim Mercedesom naletio na čovjeka koji je ležao na cesti, pregazio ga, a sve je završilo smrću Kevljanina.

Photo: Dusko Marusic/PIXSELL

Suđenje u ovom slučaju započelo je 22. svibnja, a prošlog tjedna je zaključeno završnim riječima.

”Uz duboko suosjećanje prema obitelji i što sam bio sudionik ove nesreće, ne osjećam se krivim”, rekao je Cetinski na početku suđenja.

Na suđenju su ranije mišljenje dale dvije vještakinje te je utvrđeno da Tony nije bio pod utjecajem alkohola niti droge u trenutku nesreće.
Ivan Dobran, Vijesti.hr

Više u VIDEOPRILOGU: