STRAŠNA NESREĆA

U Kini se srušio avion s 130 putnika! ‘Ili se radi o bombi i terorističkom napadu ili kvaru’

Screenshot RTL

Više od 500 članova hitnih službi na mjestu je nesreće, a do teško pristupačnog područja morali su hodati

Strašna nesreća na jugozapadu Kine – srušio se zrakoplov Boeing 737 kompanije China Eastern Airlines s više od 130 putnika. Točan broj žrtava, kao i uzroci nesreće još nisu poznati, no spasioci strahuju da preživjelih nema.

Jezivi trenutak pada putničkog zrakoplova. Srušio se u planinama južne Kine nakon čega je izbio golemi požar. Snimke su snimili lokalci.

Na letu je bilo 123 putnika i devetero članova posade. Više od 5 stotina članova hitnih službi na mjestu je nesreće, a do teško pristupačnog područja morali su hodati. Operacija spašavanja je u tijeku no strahuje se da preživjelih nema. Zrakoplovni stručnjak Alen Šćuric kaže, način pada je neuobičajen.

Više u VIDEOPRILOGU:

”Ono što znamo je da je avion letio na 9 tisuća metara i da je samo u minutu izgubio 7 tisuća metara što znači da ili se radi o bombi i terorističkom napadu ili o nekakvom vrlo ozbiljnom kvaru na avionu koji je rezultirao naglim poniranjem. To je jako neobično. Vama kad se desi bilo kakav kvar motora ili kad se desi čak i proboj trupa ne padate na taj način”, izjavio je Alen Šćuric, zrakoplovni stručnjak.

Zrakoplov je noviji – stručnjaci kažu – star tek 7 godina.

Poletio je iz grada Kunminga u 13 sati i 11 minuta po lokalnom vremenu, odredište mu je bio grad Guangzhou, na krajnjem jugu zemlje. Podaci o letu prestaju nešto više od sat vremena nakon polijetanja kada se avion srušio u regiji Guangxi.

Zrakoplovna kompanija China Eastern Airlines odmah je prizemljila sve svoje 737-ice.

”Riječ je o Boeingu 737-800 dakle nije onaj max za koji svi znamo da ima problema, ovo je ipak jedan avion kojih je proizvedeno 4 tisuća komada i koji je vrlo pouzdan. China Eastern Airlines, to je 8. najveća kompanija na svijetu i druga najveća u Kini. Dakle, ne radi se o nekoj no name kompaniji, radi se o ozbiljnoj kompaniji”, tvrdi Šćuric.

Kineski predsjednik naredio je hitnu istragu, izvještava Ida Hamer za RTL Vijesti.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari