U PRITVORU

Uhićen serijski pedofil! Nastrljivo dirao djevojčice mlađe od 15 godina; Vrebao ih blizu igrališta

Idi na originalni članak
Pixsell

Jedan pedofil u prosjeku ima bar 50 žrtava. Prijavljući i reagirajući mi štitimo potencijalne žrtve tog pedofila, rekla je Buljan Flander

Oglas

U Makarskoj je uhićen serijski pedofil, koji je djevojčice mlađe od 15 godina na neprimjeren način dirao. Uz kaznenu prijavu 48 -godišnjak se nalazi u pritvoru, a zbog spolne zlouprabe djece prijeti mu kazna zatvora od 6 mjeseci do 5 godina.

Više u VIDEOPRILOGU:

Vrebajući ih blizu igrališta ili sportskog centra, 48 godišnjak je koristio priliku i nastrljivo dirao djevojčice mlađe od 15 godina. Policija je otkrila da je pedofil napao više puta u razdoblju od lipnja 2019. do siječnja ove godine.

“Mi smo kao što sam rekla imali tri prijavljenja djela, ali smo intenzivnim kriminalističkim istraživanjem utvrdili da je 48- godišnji muškarac počinio sedam takvih kaznenih djela i zbog toga ga priveli”, rekla je Antonela Lolić, glasnogovornica PU splitsko-dalmatinske.

Osumnjičeni pedofil navodno nije iz Makarske, iako ima tamo prijavljeno prebivalište. A prema pričama i dok je radio kao zaštitar u trgovačkom centru neprimjereno je dirao djevojčice.

“Kao roditelj mogu samo kazati ne znam da li postoji u moralnom obliku kazna za takve ne znam kao bi ih nazvala. Ne postoji u hrvatskom rječniku takva riječ za takve ljude”, rekla je Žana Šulenda, Makarska.

“Meni je kćer pričala, meni unučice idu na sportski centra pa sam čula za tu priču. Ali detalje ne znam jesu li ga uhvatili, tko je što je I tako. Ali drago bi mi bilo da su ga uhvatili”, rekla je Ivanka Barbić, Makarska.

“Bitno je da su dica rekla, to je bitno. A roditelji trebaju raditi na komunikaciji sa dicom-sve reći i kazati”, rekla je Marija Batinić, Makarska.

Upravo je edukacija djece od strane roditelja ključna, smatra dječja psihologinja.

“I zato je važno da djecu educiraju koji su to intimni dijelovi tijela koje nitko ne smije dirati osim mame kad ih kupa i doktora kad I pregledava”, rekla je Gordana Buljan Flander, ravnateljica Poliklnike za zaštitu djece i mladih Grada Zagreba.

Svako peto dijete je zlostavljano, a u čak 90 posto slučajeva zlostavljač je obitelji bliska osoba.
“Važno je da roditelji prijave institucijama, jer će na taj način zaštiti drugu djecu. Jedan pedofil u prosjeku ima bar 50 žrtava. Prijavljući i reagirajući mi štitimo potencijalne žrtve tog pedofila”, rekla je Buljan Flander.

Tek što su roditelji odahnuli, Makarskom su počele kružiti priče o novom pedofilu koji vreba oko dječjih igrališta. No, iz policije doznajemo da još nemaju takvih prijava, pišu Vijesti.hr

Exit mobile version