Vatra je progutala sve što su imali: Šibenska obitelj s četvero djece treba pomoć

Idi na originalni članak
Foto: Pixsell/RTL

Otvoren je račun za pomoć jer im je u stanu od 50 kvadrata sve izgorjelo

Oglas

Majka, dvoje djece i baka spašeni su jučer iz plamtećeg stana na Trgu hrvatskih branitelja u Šibeniku u kojem je požar krenuo od utičnice. Većina stanara zgrade bila je evakuirana.

Više u VIDEOPRILOGU:

Šesteročlanoj obitelji u stanu od 50-ak kvadrata izgorjelo je sve. Susjedi i prijatelji danas im pomažu očistiti stan, a u akciju pomoći uključili su se svi – od navijača Funcuta do Grada Šibenika.

Stan na trećem katu nebodera bio je potpuno u plamenu, a majka s dvoje djece i svojom majkom na balkonu čekala je vatrogasce. Oni su došli za tri minute, podignuli ljestve i košaru do njih i spasili ih. Stan je potpuno izgorio, a vatra je krenula od produžnog kabela i utičnice u dječjoj sobi.

”Djeca su bila unutra minutu prije i došla mi u kuhinju. Zatvorila sam se na balkon, bilo je nemoguće proći, imala sam blindirana vrata, nemoguće je bilo od dima otvoriti ih i proći”, prisjetila se Danijela Kale.

Njezin suprug Jurica Čondrić bio je na drugom kraju grada, ali je odmah dojurio.

”Oni stoje na trećem katu na balkonu, visoko je, ne mogu sići, a sve gori”, prisjeća se.

Obitelj ima djecu od četiri, sedam, 13 i 17 godina.

”Mali nije plakao, on se cijeli tresao jer očito nije bio svjestan što se događa. Cure su se prepale, plakale”, kaže njihov otac.

Požar je prijetio širenjem preko pročelja, a zbog dima su bili ugroženi i ostali stanari u neboderu. Zamjenik zapovjednika JVP Šibenik Miro Bilušić objašnjava: ”Inače su takve intervencije jako zahtjevne jer je veliki broj stanara u zgradi koje treba evakuirati. Produkti izgaranja kod takvih požara su otrovni, opasni, kancerogeni i jako, jako zagušljivi”.

Susjedi i prijatelji obitelji priskočili su u pomoć dok je gorjelo, ali i dan poslije u raščišćavanju zgarišta.

”Njezin muž me nazvao da gori stan, da trčim. Ne znam, prošao sam dva kata do dolje, već je cijela zgrada bila zadimljena u minutu-dvije”, kazao je susjed Marko Jerat, a obiteljska prijateljica Anđela Grubišić dodaje: ”Nakon 10 minuta sam stigla ovamo, došla vidjeti je li sve u redu, odazvala se pomoći i to je to. Smatram da svakom treba pomoći”.

A pomoć je ovoj obitelji doista potrebna, otvoren je i račun za pomoć jer u stanu veličine 50 kvadrata izgorjelo im je sve – sav namještaj, aparati, odjeća i udžbenici za školu.

Ovoj obitelji i vi možete pomoći uplatom na ime: Lana Brajković te broj računa: HR1224020063210074744

Exit mobile version