GDJE JE 27-GODIŠNJI SPLIĆANIN?

Zadnji signal mobitela Mateja ‘uhvaćen’ je kod rijeke? Hrvatski policajci pričali s Vulinom

RTL

Gdje je Matej? Pitanje je to koje ovih dana postavljaju svi. No odgovora, ni danas nema

Jedanaesti dan od nestanka 27-godišnjeg Splićanina Mateja Periša u Beograd su stigli i predstavnici hrvatske policije.

Pojavila se i neprovjerena priča kako je zadnji signal mobitela nestalog mladića bazna stanica “uhvatila” baš na mjestu na kojem jedna kamera pokazuje kako prilazi rijeci, izvještava Ružica Đukić za RTL Vijesti.

Više u VIDEOPRILOGU:

“Ono što je ključno i bitno je da i obitelj gospodina Periša, a i cijela hrvatska javnost dobije cjelovitu informaciju, cjelovitu sliku”, kazao je danas premijer Andrej Plenković.

Kako bi u sklapanju te slike pomogla policiji Hrvatska je danas u Beograd poslala i svoje ljude.

“Ja sam zatražio od ministra unutarnjih poslova Davora Božinovića da u Beograd uputi ekipu, predstavnike hrvatske policije. Oni su danas na putu za Beograd. Sve ovo vrijeme radimo na dvije piste. Jedna je direktni razgovori – policija i drugo su diplomatsko-konzularne aktivnosti koje provodi naše veleposlanstvo u Beogradu sa predstavnicima srpskih vlasti“, rekao je Plenković.

Na sastanku policije dviju država sudjelovao je i ministar Aleksandar Vulin, ali i otac nestalog Mateja, Nenad Periš. Iskusni beogradski kriminalist kaže da se do sada nikad nešto takvo nije dogodilo.

“Ako dozvoli ministar unutrašnjih poslova, premijer i predsjednik države, u suradnji u svakom slučaju da mogu to učiniti. Ne mogu doći sami to raditi, naravno, mi smo suverena država“, rekao je predsjednik Sindikata policije i policijskih zapovjednika Srbije, Blažo Marković.

To što potraga bez konkretnih rezultata traje već 11 dana nije ga šokiralo.

“Jasno je, ako ne bude za mjesec dana i ako tijelo ne ispliva i ako tijelo ne bude u vodi iz nestanka prelazi u takozvano oteto lice. Po mom skromnom mišljenju”, rekao je Marković.

Potraga za Matejem sinoć je nastavljena i termovizijskim kamerama. Provode je članovi Mreže za sigurnost Srbije. Takva kamera može otkriti samo živu osobu pa je ta pretraga jedina optimistična vijest ovog dana. Jer i ona vezana za telefon nestalog mladića nije pozitivna. Prema nekim navodima, signal se izgubio baš na mjestu ispred ovog restorana gdje je snimljen i navodni ulazak Mateja Periša u Savu.

“Iako je mladić sa sobom, prema informacijama koje imamo, imao mobitel koji je vodootporan. Ukoliko bi takav mobitel upao u vodu on više ne bi primao signal. U tom trenutku mreža bi samo izgubila signal mobitela”, rekao je Đuro Lubura, stručnjak za telekomunikacije.

Kako doznaje RTL ov reporter Ilija Radić, hrvatska se delegacija danas sastala s ministrom unutarnjih poslova Srbije, Aleksandrom Vulinom, i načelnikom policijske uprave Beograda, Veselinom Milićem. Iz ministarstva unutarnjih poslova rekli su samo kako ne mogu otkrivati nikakve informacije o sastanku jer su gosti na istrazi, no doznaje se da su na sastanku sudjelovali visoki rukovoditelji kriminalističke policije.

A potraga se službeno i dalje nastavlja, izvještava Ružica Đukić za RTL Vijesti.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari