VIKEND U PROMETU: Motociklist stradao pri obilaženju busa, vozač automobila nije stao na znak „Stop“

Photo: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Proteklog vikenda na prometnicama Policijske uprave primorsko-goranske zabilježene su 33 prometne nesreće, a u devet prometnih nesreća 11 je osoba lakše ozlijeđeno

U ovom razdoblju policija je zabilježila i više prometnih prekršaja, od kojih su neki doveli i do prometnih nesreća.

Tako je 26. svibnja oko 19 sati u Matuljima zabilježena prometna nesreća između osobnog vozila marke Golf i motocikla marke Yamaha, oba vozila riječkih registracijskih oznaka. Golfom je upravljao 43-godišnji vozač koji se nepropisno uključivao u promet, dok je 32-godišnji vozač Yamahe obilazio autobus, zaustavljen na nedozvoljenom mjestu radi propuštanja spomenutog Golfa.

Uslijed sudara vozač motocikla je pao na kolnik te je lakše ozlijeđen.

Istog dana oko 23.20 sati na području Malog Lošinja 25-godišnjak je upravljao motociklom marke Aprillia, riječkih registracijskih oznaka pod utjecajem alkohola od 1,21 g/kg i prije stjecanja prava na upravljanje ovom kategorijom vozila. Kretao se iz smjera Čikata prema Kalvariji te tijekom vožnje izletio izvan kolnika i udario u betonski stup. Spomenuti je u ovoj prometnoj nesreći lakše ozlijeđen, a zbog počinjenja prometnih prekršaja je sankcioniran, kao i 20-godišnji vlasnik koji mu je dao motocikl na upravljanje.

Nadalje, 27. svibnja oko 20.10 sati u Novom Vinodolskom dogodila se prometna nesreća u kojoj su sudjelovala dva osobna vozila marke Renault, riječkih registracijskih oznaka. Jednim od vozila upravljao je 29-godišnjak koji nije poštivao vidljivi znak za obavezno zaustavljanje te se u raskrižju sudario s osobnim vozilom kojim je pod utjecajem alkohola od 1,04 g/kg upravljao 58-godišnji vozač. U ovom prometnoj nesreći lakše je ozlijeđen 58-godišnji vozač i dvoje putnika iz drugog vozila.

Zbog vožnje pod utjecajem alkohola u službenim prostorijama policije zadržan je 56-godišnji vozač Mercedesa, riječkih registracijskih oznaka, koji je u noći 26. svibnja zaustavljen u središtu Rijeke.

Nedozvoljena koncentracija alkohola od 0,98 g/kg zabilježena je i kod 33-godišnjeg državljanina Bosne i Hercegovine, vozača osobnog vozila marke Fiat, riječkih registracijskih oznaka, koji je zaustavljen 26. svibnja u Crikvenici.

Osim navedenih policija je zabilježila i niz drugih prometnih prekršaja, primjerice prekršaj nekorištenja zaštitne kacige zabilježen 26. svibnja na području Malog Lošinja kod 57-godišnjeg državljanina Njemačke, vozača motocikla.

Svi sudionici u prometu zatečeni u počinitelji prekršaja sankcionirani su sukladno odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama, kao i drugih zakona kojima su regulirani utvrđeni prekršaji.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari