VIŠE NISU “PAR”, ILI…? Fra Šime o fatalnoj bankarici: ‘Prevarantica, opet radi isto’

‘Osjećam se baš super! Hvala Bogu, živ sam i zdrav te svaki dan u miru u samostanu s franjevcima. Radim što gvardijan zatraži, odem po kruh ako treba…’

“Osjećam se baš super! Hvala Bogu, živ sam i zdrav te svaki dan u miru u samostanu s franjevcima. Radim što gvardijan zatraži, odem po kruh ako treba, a kad sam slobodan, brinem o starim roditeljima. Vozim ih liječniku i obavim sve što je potrebno.

Kad završim, radim u obiteljskome masliniku. Podižem masline i bajame, kosim travu, obrađujem, šišam grane, gnojim, zalijevam… Sve sam, rekao je fra Šime Nimac (40), kojeg smo zatekli na radu u polju.

Bio je sam u masliniku do kojeg vodi makadamski put blizu Lišana Ostrovičkih. Čim nas je opazio, krenuo nas je otjerati iz polja, mašući nam da ne ulazimo u posjed, a onda objasnio, pišu 24 sata.

“Prema crkvenom dekretu uprave Provincije Presvetog Otkupitelja u Splitu, zabranjeno mi je razgovarati s novinarima, a ne smijem spominjati ni ime nadbiskupa Barišića.”

Pitali su ga i za Jasminu Bilonić, njegovu nekadašnju prijateljicu, bankaricu koja je zbog poticanja i savjetovanja fra Šime nepravomoćno osuđena na 21 mjesec zatvora. Na njezinu računu, podsjetimo, pronađeno je 2,3 milijuna kuna koji su blokirani. Ona je tvrdila da su njegovi, baš kao i jahta “Lucky me”.

“Prevarantica. Pa po drugi put je pokušala ukrasti isti novac, prijavljena je”, kaže bez prizvuka simpatije u glasu.

Atraktivna bankarica, koja je na suđenja dolazila dotjerana u skupocjene “krpice”, “smotala” je pet godina mlađeg bankara da joj isplati dio blokiranog novca iz “slučaja Nimac”, i to unatoč sudskoj zabrani da se novac dira.

Prijavljena je početkom ovoga mjeseca, šest godina od događaja s fra Šimom Nimcem, kao i 43-godišnji bankar. Njega se sumnjiči da je 2014. godine s fatalnom bankaricom sastavio novi ugovor temeljem kojeg su se nastavile isplate kamata kontra sudske odluke.
Vijesti.hr
Foto: Ivana Ivanovic/PIXSELL

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari
Povezani sadržaj
Views Views