SKUPO ĆE PLATITI

VIŠKOVO Pijani državljanin BiH jurio u Marčeljima, izgubio nadzor i zabio se u kamenu ogradu

Idi na originalni članak
Foto: Riportal

Apeliramo na vozače i ostale sudionike u prometu da dosljedno poštuju sve prometne propise u cilju veće sigurnosti prometa na cestama, izvijestili su iz policije.

Oglas

U protekla dva dana u prometu je evidentirano više različitih prekršaja iz domene Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Izdvojili su 33-godišnjeg vozača Bosne i Hercegovine koji je sinoć pod utjecajem alkohola od 2,42 promila izazvao prometnu nesreću s materijalnom štetom na području Viškova. Naime, spomenuti vozač je oko 22.40 sati upravljao osobnim vozilom, riječkih registracijskih oznaka, u naselju Marčelji i uslijed neprilagođene brzine osobinama i stanju kolnika u jednom trenutku izgubio nadzor nad vozilom te udario u kamenu betonsku ogradu.

Zbog izazivanja prometne nesreće pod utjecajem alkohola, protiv 33-godišnjaka je podnesen optužni prijedlog kojim mu se predlaže novčana kazna od 2910 eura i izricanje zaštitne mjere zabrane korištenja inozemne vozačke dozvole na području Republike Hrvatske u trajanju od tri mjeseca.

Osim spomenutog, jučer je oko 12.30 sati na području Vrbovskog na autocesti A6 tijekom nadzora u prometu zaustavljeno teretno vozilo, delničkih registracijskih oznaka, kojim je upravljao 40-godišnji hrvatski državljanin. U nadzoru je utvrđen prekršaj osovinskog preopterećenja ukupne mase skupa vozila za 3,8 tona te prekoračenje dopuštenog opterećenja na dvostrukoj osovini za 7,65 tona.

U skladu s važećim zakonskim propisima, radi utvrđenih prekršaja protiv vozača i pravne, kao i odgovorne osobe, podnesene su odgovarajuće prijave.

Izdvajaju i prekršaj što je zabilježen prethodni dan, 21. listopada, u Crikvenici gdje su policijski službenici zaustavili 44-godišnjeg vozača motocikla, riječkih registracijskih oznaka. Utvrđeno je kako je vozilom upravljao bez zaštitne kacige, a kod sebe nije imao vozačku dozvolu niti osobnu iskaznicu. Provjerom je dodatno utvrđeno kako upravlja vozilom kategorije koja nije upisana u njegovu vozačku dozvolu. Zbog počinjenih prekršaja sankcioniran je prema važećim zakonskim propisima.

Koristimo i ovu priliku pa još jednom apeliramo na vozače i ostale sudionike u prometu da dosljedno poštuju sve prometne propise u cilju veće sigurnosti prometa na cestama.

Exit mobile version