VIŠKOVO Vandali oštetili šest Halubike bicikla – razbili svjetla, ventile guma, sjedalo…

U centru Općine Viškovo, na parkiralištu Milihovo, nedavno je pušten u rad prvi bike-sharing sustav za iznajmljivanje javnih bicikli na području Riječkog prstena pod nazivom Halubike

Sustav je zamišljen kao „user-friendly“ što znači da je jednostavan za korištenje sa svim potrebnim informacijama i uputama, a usporedno sa puštanjem u rad dostupna je i web stranica sa svim informacijama www.halubike.hr.

Osim dodatnog oplemenjivanja turističke ponude na području Općine Viškovo sustav javnih bicikli Halubike osmišljen je s ciljem da je na usluzi mještanima, kako u vidu djelomične alternative javnog gradskog prijevoza, tako i u vidu dodatne ponude fizičkih aktivnosti i smanjenja emisije CO2 čime se doprinosi i drugim ciljevima razvoja društva.

No nakon nepunih mjesec dana rada sustava isti je bio na meti vandal!

Razbijena su i otuđena svijetla na šest brdskih bicikli, razbijeno jedno zvono, skinuti čepovi od ventila na gumama, onesposobljeno sjedalo i slično.

Iz Općine Viškovo izrazili su žaljenje radi konstantnog uništavanja javne imovine koja je u prvom redu imovina svih mještana i kao takva njima namijenjena.

VIDEO DANA:

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari