INCIDENT U RADOŠIĆU

Video | Vlasnik bika koji je ozlijedio čovjeka i organizator bikijade kazneno prijavljeni! Evo za što ih se tereti i kolika im kazna prijeti

Nakon što je u nedjelju bik na bikijadi u Radošiću rogovima probo muškarca i teško ga ozlijedio, splitska policija kazneno je prijavila vlasnika bika i organizatora bikijade. Policija organizatora tereti za teško kazneno djelo dovođenje u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom, a vlasnika za teško kazneno djela protiv opće sigurnosti, piše RTL.

Teško ozlijeđeni muškarac je hitno operiran i liječi se na Jedinici intenzivnog liječenja KBC-a Split, a napad se dogodio tik do novinarske ekipe. ‘U situaciji ako se utvrdi da postoji odgovornost organizatora vezano za ovo kazneno djelo onda je propisana kazna zatvora do tri godine, a ako se utvrdi da je kod oštećenika nastupila i teška tjelesna ozljeda tada više nije do tri godine nego od šest mjeseci do pet godina.

Vlasnik odgovara za bika i tu će se također utvrđivati je li vlasnik u odnosu na bika poduzeo sve ono što je trebao poduzeti da ne dođe do ovoga do čega je došlo’, kazao je odvjetnik Damir Primorac

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari