VELIKA TRAGEDIJA

Vozač koji je usmrtio dječaka (13) bio je pijan. Pobjegao je, a policija ga pronašla kod kuće

Photo: Luka Batelic/PIXSELL/ Ilustracija

Vozač (50) je u petak oko 20.30 sati automobilom naletio na 13-godišnjaka i pobjegao s mjesta nesreće. U trenutku nesreće imao je 2,45 promila alkohola u krvi

Policija je objavila detalje nesreće u Cagama u općini Okučani u kojoj je u petak navečer poginuo 13-godišnji dječak. Na njega je na Državnoj cesti D5 oko 20.30 sati naletio vozač automobila koji je pobjegao s mjesta nesreće, ali je naknadno pronađen. Riječ je o 50-godišnjaku koji je bio pijan za vrijeme nesreće.

U trenutku nesreće, 13-godišnjak se s dvojicom tinejdžera vozio biciklima uz desni rub kolnika, prenosi Net.hr.

“Očevidom je utvrđeno da ja 50-godišnjak upravljao osobnim automobilom pod utjecajem alkohola od 2,45 promila krećući se navedenom cestom od juga u smjeru sjevera. Ispred njega u istom smjeru, uz desni (istočni) rub kolnika, vozeći se na biciklima kretali su se 13-godišnjak, 15-godišnjak i 14-godišnjak. Do prometne nesreće je došlo tako što je 50-godišnjak prednjim dijelom automobila udario u stražnji dio bicikla kojim je upravljao 13-godišnjak nakon čega je pao na kolnik, da bi se nakon navedenog 50-godišnjak udaljio tada u nepoznatom smjeru.

U prometnoj nesreći smrtno je stradao 13-godišnjak. Policijski službenici su operativnim radom došli do saznanja o počinitelju, te su ga nakon određenog vremena zatekli i uhitili na mjestu prebivališta”, objavila je policija.

Dječaku nije bilo pomoći

Na mjesto nesreće je brzo stigla Hitna pomoć, no dječaku nije bilo pomoći. Neslužbeno se spominje da je poginuli dječak član pionirskog lokalnog nogometnog kluba i da se u trenutku nesreće vraćao kući s treninga.

Vozača (50) se tereti za kazneno djelo Izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu te slijedi daljnje kriminalističko istraživanje. Tijekom dana bit će ispitan u Državnom odvjetništvu, a potom će izaći pred suca istrage koji će odlučivati o pritvoru.

Zbog očevida, Državna cesta D5 je do 2 ujutro bila zatvorena za promet, koji se odvijao alternativnim smjerovima.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari