'POKUŠAO SAM POMOĆI...'

Vozač koji je usmrtio djevojčicu: ‘Njezina rodbina mi je prijetila. Žao mi je, i sam imam djecu njene dobi…’

Photo: Neva Zganec/PIXSELL

‘Stao sam i odmah istrčao pokušavajući joj pomoći’, prepričao je vozač. Kaže da su na mjesto nesreće brzo stigli liječnici, no djevojčici nije bilo pomoći

Vozač kamiona, koji je prošloga tjedna na pješačkom prijelazu na Žitnjaku naletio na devetogodišnju, na ispitivanju je prepričao detalje užasa u kojem je djevojčica izgubila život. Tvrdi da će trenutke naleta, ali i sve ono što se događalo iza toga, pamtiti do kraja života, piše Jutarnji list

“Prestrašno je to što se dogodilo. Iskreno mi je žao. I sam imam djecu njezine dobi koja idu u školu i to mi je užas”, poručio je i dodao da je u šoku, prenosi RTL Danas.hr.

Rekao je da je ulica u kojoj se sve dogodilo uska, a prema njegovim riječima djevojčica se iznenada pojavila pred kamionom. Ističe da je kobnog dana radio i krenuo prema sjedištu tvrtke da napravi pauzu. Trasom kojom se kretao dobro poznaje, a i sam živi u blizini mjesta nesreće.

Photo: Matija Habljak/PIXSELL

Iako kaže da je bio koncentriran na promet, ističe da djevojčicu nije vidio kad je istrčala na pješački.

“Stao sam i odmah istrčao pokušavajući joj pomoći”, prepričao je. Kaže da su na mjesto nesreće brzo stigli liječnici, no djevojčici nije bilo pomoći.

Tvrdi da mu je rodbina djevojčice prijetila na mjestu nesreće.

Vozač je zaposlenik tvrtke za prikupljanje otpada, a nakon što je ispitan, pušten je te ne mora u istražni zatvor. “Sudac je taj prijedlog odbio te po primitku pisanog otpravka protiv tog rješenja podnijet će se žalba”, potvrdili su nam iz Općinskog kaznenog državnog odvjetništva Zagreb koji su predložili određivanje istražnog zatvora zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela.

Tragovi tragedije su i dalje vidljivi u Ulici Žitnjak gdje je stradala djevojčica na povratku iz škole. Izašla je iz autobusa i krenula prelaziti cestu kad je na nju naletio kamion.

Mještani Žitnjaka su ogorčeni i traže da se postave uspornici i videonadzor, a najavili su i prosvjed.

“Mi smo u teškom šoku. Kao prvo ove ceste ne valjaju, kao drugo mi treptimo kad god djeca idu u školu. Što autobusi, kamioni, šleperi idu, to nemaju obzira nad djecom. Kad školski autobus ide da bi oni stali, prednost napravili, prvo djeca da prođu pa onda nek oni jure. Ovu bol nitko ne može platiti”, ispričala nam je utučena baka poginule djevojčice, prenosi RTL Danas.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari