KAOS NA AUTOCESTI

Vozač Opela (41) na autocesti RI-ZG izazvao nesreću; Teško ozlijeđen radnik koji je asfaltirao cestu završio u riječkom KBC-u

Photo: ILUSTRACIJA/PIXSELL

U nesreći je 41-godišnji vozač Opela, neprilagođenom brzinom se prestrojavao i udario u parkirano teretno vozilo kraj kojega su djelatnici asfaltirali kolnik  

Jučer oko 11.10 sati dogodila se prometna nesreća na autocesti Rijeka-Zagreb, u blizini Fužina, koju je izazvao 41-godišnji državljanin Bosne i Hercegovine, upravljajući osobnim vozilom.

Nesreća se dogodila kada 41-godišnjak, krećući se vozilom marke Opel Vivaro, krapinskih registarskih oznaka,  iz smjera Bosiljeva prema Rijeci brzinu kretanja nije prilagodio osobinama i stanju ceste te je prilikom prestrojavanja iz desne u lijevu prometnu traku došlo do zanošenja osobnog vozila, a potom je vozilom udario u oplatu tunela „Sleme“.

Od jačine udarca se vozilo Opel odbilo i udarilo u parkirano teretno vozilo marke „Iveco“, zagrebačkih registarskih oznaka, kraj kojega su djelatnici asfaltirali kolnik.

Nakon udarca teretno vozilo se pomaklo i ozlijedilo dvoje djelatnika.

Ozlijeđeni su hrvatski državljani , starosti 38 i 40 godina, kojima je medicinska pomoć pružena u KBC Rijeka. Za 38-godišnjeg djelatnika su utvrđene teške  ozljede, dok je 40-godišnjak lakše ozlijeđen.

Vozač Opela je zbog izazivanja prometne nesreće priveden na postupanje u Policijsku postaju Delnice te po završetku istog, u skladu sa Zakonom o sigurnosti prometa na cestama, kazneno je prijavljen mjerodavnom državnom odvjetništvu. Očevidom je utvrđeno da u vožnji nije koristio ni sigurnosni pojas pa je i prekršajno sankcioniran.

Tijekom provedbe očevida od 11.30 do 11.50 sati bio je kraći zastoj u prometu na autocesti prema prilazu tunelu “Sleme”, nakon čega je promet normaliziran.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari