VOZAČI „DVOKOTAČA“ OPREZ! Pogledajte kada i u suradnji s kim će policija provoditi pojačani nadzor

Foto: Ilustracija

Cilj ove akcije je ukazati vozačima mopeda i motocikla na poželjna ponašanja u prometu, ali i drugim vozačima na njihovu prisutnost u prometu

U utorak, 11. travnja od 10 do 15 sati djelatnici prometne policije Policijske uprave primorsko-goranske provodit će akciju pojačanog nadzora vozača mopeda i motocikala.

Vozači i putnici na mopedima i motociklima čine jednu od najugroženijih skupina sudionika u prometu, a najčešće su sudionici prometnih nesreća s najtežim posljedicama, ističu u PU primorsko-goranskoj.

Napominju kako su tijekom 2016. godine na području ove Policijske uprave u 263 prometne nesreće sudjelovali vozači motocikala i mopeda. U tim nesrećama dva vozača su smrtno stradala što iznosi 11,8% od ukupnog broja poginulih, 85 ih je zadobilo teške tjelesne ozljede ( 32,7% od ukupnog broja teško ozlijeđenih), a 115 lake tjelesne ozljede ( 16,9% od ukupnog broja lako ozlijeđenih).

U prva tri mjeseca ove godine vozači mopeda i motocikala sudjelovali su u 23 prometne nesreće u kojima je osam osoba zadobilo teške tjelesne ozljede i osam osoba lake tjelesne ozljede.

Dolaskom povoljnijih vremenskih uvjeta na našim prometnicama očekuje se sve veći broj mopeda i motocikla stoga je cilj ove akcije ukazati vozačima mopeda i motocikla na poželjna ponašanja u prometu, ali i drugim vozačima na njihovu prisutnost u prometu.

Akcija će se provesti u suradnji s djelatnicima stanica za tehnički pregled vozila i djelatnicima radionica za servisiranje i popravak mopeda i motocikala.

Tijekom akcije policija će nadzirati i ostale sudionike u prometu, posebice one koji krše prometna pravila i propise.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari
Povezani sadržaj
Views Views