VOZAČI, OPREZ! Jučer čak četiri sudara vozila s divljači na primorskogoranskim prometnicama

U sudarima nije bilo ozlijeđenih osoba, a ukupna materijalna šteta procjenjuje se na oko 7000 kuna

Na prometnicama u nadležnosti Policijske uprave primorsko-goranske jučer su evidentirana četiri sudara vozila s divljači.

U sudarima su sudjelovali vozači osobnih vozila na području Novog Vinodolskog i Vrbovskog na čija vozila je naletjela srneća divljač, dok je na području Čavli osobno vozilo udarilo u zeca. Uginulu divljač u Vrbovskom preuzeo je lovnik nadležnog lovačkog društva. Osim navedenih, sudar osobnih vozila s životinjama je sinoć zabilježen i na području Krka gdje se osobno vozilo sudarilo s dvije divlje svinje.

U sudarima nije bilo ozlijeđenih osoba, a ukupna materijalna šteta procjenjuje se na oko 7000 kuna.

Kako bi se spriječili ovakvi i slični događaji, iz Policijske uprave primorsko-goranske upozoravaju vozače da budu oprezni na cestama, posebice u jutarnjim satima te da prilagode brzinu kretanja stanju i uvjetima na cesti. Mole vozače da obrate pozornost na cestama izvan naselja gdje se neočekivano pojavi divljač, poglavito na dionicama ceste na kojima je vidno postavljena prometna signalizacija koja upozorava vozače na pojavu divljači.

Napominju da vozač vozila koji sudjeluje u naletu na životinju na cesti, ako se utvrdi da je do naleta došlo zbog kršenja prometnih propisa, odnosno ako je vozio neprilagođenom brzinom kretanja, odgovara prema odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari