VOZAČI, OPREZ! U Kostreni sudar automobila i – divlje svinje!

Foto: Dino Stanin/Pixsell

Proteklih nekoliko dana na prometnicama u nadležnosti Policijske uprave primorsko-goranske zabilježeno je osam sudara sa životinjama na cesti

Na području Čabra, Čavli, Drage, zatim Gornjeg Jelenja i Kukuljanova vozači osobnih vozila sudarili su se sa srnećom divljači koja je prelazila kolnik.

Sudara sa životinjama je bilo i na području Kostrene gdje je divlja svinja udarila u osobno vozilo, na području Matulja pak jazavac, dok je na prometnici na području Vrbovskog zec istrčao na kolnik i udario u osobno vozilo.

Za uginulu divljač pobrinuli su se djelatnici nadležne tvrtke za održavanje cesta, a ukupna materijalna šteta cijeni se na oko 32 700 kuna.

Iz Policijske uprave primorsko-goranske upozoravaju vozače da budu maksimalno oprezni na cestama, pogotovo u jutarnjim i večernjim satima, te da obrate pozornost izvan naselja na neočekivanu pojavu divljači.

Posebice treba biti oprezan na dionicama ceste na kojima je vidno postavljena prometna signalizacija.

Napominjemo da vozač vozila koji sudjeluje u naletu na životinju na cesti odgovara prekršajno, sukladno Zakonu o sigurnosti prometa na cestama, ukoliko se utvrdi da je do naleta na divljač došlo zbog kršenja prometnih propisa ili neprilagođene brzine kretanja.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari