VOZAČI UVAŽILI UPOZORENJE “RIJEČAN.INa”: U preventivno-represivnoj akciji prometne policije manje prekršaja no što je uobičajeno!

Foto: Ilustracija

Jučer, između 12 i 17 sati na prometnicama na području Policijske uprave primorsko-goranske provedena je preventivno-represivna akcija usmjerena na nadzor brzine kretanja vozila, o čemu smo upozorili naše čitatelje u prekjučerašnjem tekstu OVDJE.

Tijekom akcije evidentirano je 88 prekršaja prekoračenja brzine od čega 27 u naseljenom mjestu i 61 izvan naseljenog mjesta. U naseljenom mjestu 12 vozača prekoračilo je brzinu za 20 do 30 km/h, sedam za 10 do 20 km/h, šest do 10 km/h, a dva vozača su vozila brzinom većom od 30 do 50 km/h u odnosu na dozvoljenu brzinu.

Izvan naselja u prekoračenju brzine od 30 do 50 km/h zatečen je 31 vozač, u prekoračenju brzine od 10 do 30 km/h zatečeno je 29 vozača te jedan vozač koji je vozio brzinom većom od 50 km/h.

Navedeni prekršaji zabilježeni su kod 86 vozača osobnih vozila te kod dva vozača teretnih vozila.

Osim prekršaja koji se odnose na prekoračenje brzine policijski službenici zabilježili su još 36 drugih prekršaja tako da su tijekom akcije zabilježena ukupno 124 prometna prekršaja. Od drugih prekršaja izdvajamo 12 prekršaja vožnje bez upaljenog dnevnog ili kratkog svjetala te dva prekršaja nepropisnog pretjecanja i obilaženja.

Počinitelji prekršaja sankcionirani su sukladno odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari