Vozilo Caritasa Riječke nadbiskupije napadnuto u Bosni i Hercegovini!

Foto: Hrvoje Jelavić/Pixsell

Na automobil kojim je upravljala ravnateljica Caritasa Riječke nadbiskupije nepoznate osobe bacile su teški predmet

Članovi izaslanstva Caritasa Riječke nadbiskupije napadnuti su u Bosni i Hercegovini kada su službeno putovali na sastanak zakazan u Sarajevu. Pri tome su im za sada nepoznati napadači oštetili automobil, javio je bosanskohercegovački Caritasa.

“U ponedjeljak, 22. listopada 2018. oko 14 sati, na federalnom dijelu prometnice M17 između Doboja i Maglaja, koja je u nadleštvu Policijske uprave Tešanj ili Maglaj dogodio se napad na delegaciju Caritasa riječke nadbiskupije. Na auto Caritasa riječke nadbiskupije, kojim je upravljala ravnateljica ovog Caritasa, nepoznate osobe bacile su teški predmet da bi nakon toga dvojica nepoznatih tridesetogodišnjaka zapriječili prolaz. Izišli su iz auta i nasilno pokušali otvoriti vozačeva vrata auta u kojem su se nalazile dvije časne sestre: ravnateljica i njezina susestra. Spasila ih je njihova prisebnost, jer su tom trenutku zaključale sva vrata auta. Uz glasne i nasilničke povike vikali su da su im razbile retrovizor na autu. .. Potom su  napadači svojim autom pobjegli u nepoznatom pravcu.

Iz straha za daljnje putovanje prema Sarajevu na ovogodišnji susret Caritasa u Bosni i Hercegovini i u Republici i povratak u Rijeku ovaj napad nisu prijavile policiji koja se u tom trenutku nalazila u velikom broju na tom cestovnom pravcu”, piše Katolička tiskovna agencija Biskupske konferencije BiH (KTA).

Iz Caritasa Bosne i Hercegovine naveli su kako očekuju reagiranje policije i njihovo očitovanje o incidentu.

VIDEO DANA: