VOZILO NA BOKU! Teška prometna nesreća u centru grada

Nesreća se dogodila danas ujutro nešto iza 7 sati

U teškoj prometnoj nesreći koja se dogodila dana ujutro, nešto iza 7 sati, na križanju ulica Riva, Ivana Zajca, Ignacija Henckea i Riva Boduli, jedno kombi vozilo nakon sraza s osobnim automobilom “zaplesalo” je na cesti po vlažnom kolniku i završilo izvrnuto na bok.

Foto: Mirko Menalo/Riječanin

Na sreću, prema prvim informacijama s mjesta događaja, u ovoj nesreći nema teže ozlijeđenih osoba. Sudionici nesreće su, naravno, u teškom šoku zbog svega što se dogodilo!

Baš kao i svjedoci, od kojih smo mogli čuti i ovakav opis događaja: “Bilo je kao u filmu, vozilo je letjelo po zraku, nisam mislila da ću to ikada vidjeti uživo, ovoliko blizu mene…”, kazala je domaćica Jelka koja se upravo u trenutku nesreće kretala Henckeovom prema raskrižju odnosno Gradskoj tržnici.

Foto: Facebook/PUP/J.M.

Neki promatrači su istaknuli kako se definitivno radi i o prebrzoj vožnji, a neki su gužvu na ovim prometnicama povezali sa privremenim današnjim zatvaranjem Adamićeve ulice zbog potreba snimanja filma (do kasnih popodnevnih sati).

Na mjesto događaja vrlo brzo stigli su pripadnici hitnih službi koji su unesrećenima pružili prvu pomoć.

Promet je kraće vrijeme bio u potpunom prekidu. Potom su policijski službenici uklonili zapreku koja je na tom dijelu prometnice postavljena kako bi odvojila željezničku trasu od one cestovnih vozila pa su vozila krećući se krajnjim desnim trakom u smjeru Pećina mogla prometovati Zajčevom.

Foto: Mirko Menalo/Riječanin

Na mjestu nesreće policijski službenici obavljaju očevid nakon kojeg će se znati više o uzrocima ove teške prometne nesreće.

No jedno je sigurno – glavni uzrok nesreće je oduzimanje prednosti prolaza u križanju (moguće i nepoštivanje odnosno zanemarivanje svjetlosnih znakova na semaforu odnosno prometnih znakova i pravila!) , a tko je pogriješio i tko je kriv za ovakav karambol znat će se po objavljivanju policijskog izvješća.

Inače, do 20. rujna u prometnim nesrećama u Hrvatskoj poginule su 234 osobe, tri više nego na isti dan prošle godine (OVDJE)

Foto: Facebook/PUP/I.K.

POVEZANI VIDEO: