VOZIO JE 150 km/h! Otkriven identitet mladića koji je jurio središtem Zagreba

Idi na originalni članak
Photo: Davor Visnjic/PIXSELL

‘Vozio je, od siline udarca žena je ispala iz vozila’. PU zagrebačka objavila je detalje nesreće

Oglas

Otkriven je identitet vozača Mercedesa koji je izazvao prometnu nesreću u Ilici u četvrtak navečer u kojoj su poginule dvije žene, a tri su osobe ozlijeđene (OVDJE).

Riječ je o Marinu Kameničkom, 20-godišnjaku iz Zagreba koji je zbog velike brzine izgubio kontrolu na svojim Mercedesom te potom prešao u suprotnu traku te se frontalno sudario s drugim automobilom.

Prema dostupnim informacijama, Marin Kamenički radio je kao savjetnik na radiju Enter Zagreb. Bio je i na primanju kod predsjednice Kolinde Grabar Kitarović prošle godine kao član Koordinacije komercijalnih radijskih postaja pri Hrvatskoj udruzi poslodavaca. Također, Kamenički je predsjednik udruge ‘Karlo Klaić’ koja je povezana s auto-moto manifestacijom “Kec na desetku”.

Policija je objavila detalje nesreće:

“Jučer, 23. kolovoza oko 21.15 sati, 20-godišnjak je upravljao Mercedesom zagrebačkih registarskih oznaka Ilicom u smjeru zapada te je najvjerojatnije zbog neprilagođene brzine izgubio nadzor nad vozilom i kod kućnog broja 422 naletio na rubni kamen uz desni rub kolnika. U zanošenju je prešao u suprotni smjer na južnu kolničku traku i naletio na betonski potporni zid, a prednjim dijelom vozila na Opel Astru zagrebačkih registarskih oznaka, kojim je upravljao 57-godišnjak.

U daljnjem kretanju, 20-godišnjak je naletio na Renault Clio krapinskih registarskih oznaka, kojim je upravljao 25-godišnjak, a potom na Mercedes zagrebačkih registarskih oznaka kojim je upravljala 43-godišnjakinja.

U prometnoj nesreći smrtno su stradale suvozačice iz Mercedesa i Opel Astre, 23-godišnjakinja i zasad nepoznata ženska osoba. Teško je ozlijeđen 57-godišnji vozač Opel Astre, a liječnička pomoć mu je pružena u KBC Sestre milosrdnice, dok je 20-godišnji vozač Mercedesa lakše ozlijeđen, a liječnička pomoć mu je pružena u KB Sveti Duh. Iz Renaulta Clia lakše je ozlijeđena 24-godišnja putnica.

Do 4.20 sati promet Ilicom u oba smjera od Roginine do Vrapčanske ulice je bio obustavljen”, priopćeno je iz Policijske uprave zagrebačke.

U medijima se pojavila informacija kako je jedna od poginulih žena bila u visokom stupnju trudnoće, no policija je tu informaciju demantirala.

“Nekoliko je vozila jurilo po Ilici kao da voze trke. Bilo je to sigurno i 150 kilometara na sat. U jednom je trenutku jedan od tih automobila, čini mi se Mercedes, prešao na suprotni trak, a vozačica koja mu je dolazila ususret od jačine udarca ispala je iz svog vozila”, rekao je jedan očevidac za Večernji list.
Vijesti.hr

Exit mobile version