1,85 PROMILA U KRVI

Alkoholni rekorder tjedna ‘pao’ u Marinićima; Izgubio kontrolu nad vozilom i udario u betonski zid

Najveća koncentracija alkohola od 1,85 promila izmjerena je 56-godišnjem hrvatskom državljaninu na području Viškova, izvijestila je policija.

Prošlog tjedna na prometnicama područja u nadležnosti Policijske uprave primorsko-goranske dogodilo se 59 prometnih nesreća, od kojih su četiri teže, a 55 lakše nesreće. U ovim nesrećama su četiri osobe teže, a 17 ih je lakše ozlijeđeno. Materijalna šteta procjenjuje se na oko 87.850 eura.

Uz dva strana državljana, u prometnim nesrećama je sudjelovalo i šest pješaka te pet alkoholiziranih vozača. Ukupno je alkotestirano 281 vozač, od kojih je kod njih 23 utvrđena koncentracija alkohola veća od 0,50 g/kg, a dva vozača do 0,50 g/kg.

Najviše alkoholiziranih vozača, njih 15 je bilo u dobi iznad 35. godine života, šest vozača je u kategoriji između 18. i 25. godina, dok ih je četvero između 25. i 35. godina života.

Najveća koncentracija alkohola od 1,85 promila izmjerena je u petak, 2. veljače, 56-godišnjem hrvatskom državljaninu na području Viškova.

Riječ je o vozaču koji je na Marinićima, oko 21 sat, izazvao prometnu nesreću dok je pri utjecaju alkohola upravljao osobnim vozilom, talijanskih nacionalnih oznaka. Kako nije prilagodio brzinu kretanja stanju i uvjetima na cesti, u jednom trenutku je izgubio nadzor nad vozilom, skrenuo udesno i udario u betonski rubni zid kolnika. U nesreći je pri tome vozač zadobio lakše ozljede.

Zbog izazivanja prometne nesreće pod utjecajem alkohola, sukladno Zakonu o sigurnosti prometa na cestama protiv 56-godišnjaka je podnesen optužni prijedlog nadležnom općinskom sudu. Predložena mu je novčana kazna od 3040 eura i izricanje zaštitne mjere zabrane upravljanja vozilom „B“ kategorije na tri mjeseca.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari