„VRLUDAO“ NOVOM CESTOM: Vozač Škode fabie zaustavljen u vožnji s čak 3,27 g/kg alkohola u krvi!

Foto: Ilustracija

Budući da je pokazivao namjeru nastavljanja činjenja prekršaja, priveden je u službene policijske prostorije

Sinoć oko 21.30 sati opatijska policija zatekla je u Opatiji na Novoj cesti 52-godišnjeg hrvatskog državljanina koji je osobnim vozilom marke Škoda Fabia, riječkih registarskih oznaka, upravljao pri koncentraciji alkohola od 3,27 g/kg.

Prilikom upravljanja vozilom nije se kretao sredinom prometne trake već je prelazio na onu namijenjenu za kretanje u suprotnom smjeru ugrožavajući tako ostale sudionike pa je odmah isključen iz prometa. Budući da je pokazivao namjeru nastavljanja činjenja prekršaja, priveden je u službene policijske prostorije.

U alkoholiziranom stanju u vožnji je sinoć oko 23 sata i na području Crikvenice zatečen 33-godišnji hrvatski državljanin, vozač osobnog vozila marke Fiat, riječkih registarskih oznaka, s koncentracijom alkohola od 1,19 g/kg. Uz alkoholiziranost, utvrđeno je da je vozilom upravljao bez vozačke dozvole, odnosno, prije stjecanja prava na upravljanje vozilom B kategorije. Zbog počinjenih prekršaja, kao i svi ostali prekršitelji, sankcioniran je prema odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Inače, tijekom jučerašnjeg dana na prometnicama u nadležnosti Policijske uprave primorsko-goranske dogodilo se devet prometnih nesreća u kojima su četiri osobe lakše ozlijeđene.

Iz PU primorsko-goranske i ovom prilikom pozivaju vozače na veći oprez te dosljedno poštivanje prometnih propisa, u cilju smanjenja broja nesreća i prekršaja te veće sigurnosti svih sudionika u prometu.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari