POLICIJA SAVJETUJE

VUK KOD ”PUTNIKA”! Jutros stradao pod kotačima automobila…

Foto: Pixell/Facebook

Policija je tijekom mjeseca siječnja na prometnicama u nadležnosti Policijske uprave primorsko-goranske evidentirala 25 sudara vozila sa životinjama.

Jutros je na autocesti A6, u blizini restorana ”Putnik” došlo do sudara osobnog vozila i vuka koji je pri tome uginuo.

U ostalim sudarima su sudjelovali vozači osobnih i teretnih vozila na području Bakra, Čabra, Dramlja, Jadranova, Kostrene, Krka, Matulja, Novog Vinodolskog, Pasjaka, Selca, Viškova i Vrbovskog na čija vozila je naletjela srneća divljač. U navedenom razdoblju zabilježeni su i sudari osobnih vozila s domaćim životinjama, na Krku sa zecom, u Malom Lošinju s ovnom, a u Omišlju na Krku i u Škrljevu s psima.

Osim toga, na području Brseča i Jadranova zabilježena su tri sudara sa divljim svinjama, dok je u blizini Broda na Kupi evidentiran sudar s jelenom isto kao i u blizini Tunela Učka.

Svu uginulu divljač preuzeli su djelatnici nadležnih tijela, a ukupna materijalna šteta u ovim nesrećama iznosi oko 140 tisuća kuna.

U cilju sprječavanja ovakvih i sličnih događaja, molimo vozače da budu oprezni na cestama, posebice u jutarnjim satima te da prilagode brzinu kretanja stanju i uvjetima na cesti. Napominjemo k tome kako vozači vozila koji sudjeluje u naletu na životinju na cesti, ako se utvrdi da je do toga došlo zbog kršenja prometnih propisa, odnosno, ako su vozili neprilagođenom brzinom kretanja, odgovaraju prema odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari