Za komentar na Facebooku Ivica zaradio kaznu od 700 kuna

Sve zbog toga jer je procijenjeno da je njihov komentar napisan na način koji, po zakonu, vrijeđa i omalovažava policiju

Čitatelje ebroda Ivana i Ivicu, nakon što su na portalu i Facebook stranici portala javno komentirali tekst o ‘uličnoj redukciji’ i zapljeni droge, na kućnoj oadresi dočekala je neugodna čestitka, a sve zbog toga jer je procijenjeno da je njihov komentar napisan na način koji, po zakonu, vrijeđa i omaložava policiju.

“Otprilike mjesec dana nakon što sam postavio komentar policijski auto mi je došao pred kuću, pitao sam ih o čemu se radi, jedan policajac mi je pokazao isprintani papir na kojem je bio moj komentar. Rekli su mi da se moram javiti u stanicu ako je moguće u toku dana. Ja sam odmah otišao i tamo su me dva policajca ispitala. Nisam dugo bio u stanici, duže sam čekao da me prime” govori Ivan.

“Pitali su me zašto sam to napisao, kazali su mi da moraju napraviti izjavu i da navedem neki razlog zbog napisanog komentara. Izjasnio sam se zašto sam to napisao i pitao što slijedi dalje. Rekli su da ću dobit poziv na sud i da tamo kažem isto što sam rekao njima,i to je bilo otprilike. Nakon mjesec dana mi je došla kazna, nisam išao ni na sud ni nigdje, samo su mi poslali prekršajni nalog i kaznu. Inače kazao sam da nikog nisam osobno uvrijedio niti mislio zlo određenoj osobi, na to sam dobio odgovor da je to uvreda policije i države – kazao je Ivica Golemović, za ebrod.

On je za svoj komentar dobio kaznu od 700 kuna, dok je drugookrivljenik, Ivan, svoje tipkanje po Facebooku platio 400.
Vijesti.hr
Foto: Ilustracija/Pixsell

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari