PRIJEVARA I PRANJE NOVCA

ZA NE POVJEROVATI! Dino Ljutić prokockao 3 milijuna kuna koje je prikupio za bolesnu suprugu od građana

Photo: Davor Puklavec/PIXSELL

Zaradio je kaznenu prijavu za prijevaru i pranje novca

Uhićen je Dino Ljutić, čovjek koji je godinama skupljao novac za svoju teško bolesnu suprugu, a sada se se ispostavilo, sumnja policija, da ga je trošio na kocku. Policija ga je uhitila uz kaznenu prijavu za prijevaru i pranje novca, javlja Telegram.

Krajem 2020. policija je objavila priopćenje u kojem je, ne navodeći identitet, objavila kako se sumnja da je Ljutić s namjerom da sebi pribavi novčanu korist putem medija uputio javni poziv za novčanom pomoći u svrhu liječenja svoje bolesne supruge, dovodeći tako u zabludu potencijalne donatore.

Od siječnja 2019. godine do siječnja 2020. na njegove bankovne račune je veći broj pravnih i fizičkih osoba uplatio više od 3 milijuna i 100 tisuća kuna za tu svrhu. No, Ljutić ih je koristio igrajući online kladionicu.

Šteta veća od 3,1 milijuna kuna

Iz policije navode kako je materijalna šteta pričinjena ovim kaznenim dijelom 3.133.386 kuna.

“Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni je predan pritvorskom nadzorniku, a kaznena prijava dostavljena je Općinskom državnom odvjetništvu u Zagrebu”, navodi se u priopćenju iz policije.

Ljutić je godinama prikupljao pomoć za suprugu. Objavio je kako joj je 2017. u sedmom mjesecu trudnoće dijagnosticiran karcinom dojke s metastazama na kralježnici. Potom se brojim apelima, pismima, porukama i molbama obraćao javnosti i medijima kako bi prikupio novac.

Iako je njegova supruga doista oboljela od karcinom dojke s metastazama na kralježnici još 2017. godine, a Ljutić akciju za pomoć pokrenuo u 2018., prema kaznenoj prijavi sva je donirana sredstva prikupljena od 2019. do 2020. godine prebacivao na svoje privatne račune.

Policija ističe kako su ga otkrile bankovne transakcije, ali Ljutić je nakon uhićenja negirao optužbe, iako je priznao ovisnost o klađenju.

“Pola godine nakon što mi se supruga razboljela počeo sam kockati. Bila mi je to neka vrsta ispušnog ventila u tim teškim trenucima koji su nas zadesili. Kada bi supruga i djeca otišli spavati, ja sam uplaćivao novac na on-line kladionice”, izjavio je.

O ovom su slučaju pisali svi relevantni mediji, a među njima i naš portal. Kako se ova prevara ne bi dalje širila, uklonit ćemo sve članke na Riportal.net.hr-u u kojima su izjave Dine Ljutića i njegovi apeli za pomoć bolesnoj supruzi. (Danas.hr/Net.hr)

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari