JE LI TO MOGUĆE?

Video | ZA NE POVJEROVATI Sutkinja iz Zadra optužena za krađu! Radi i dalje – dok se optužnica ne potvrdi

Je li to moguće – upitat ćete se nakon vijesti da je za krađu odjeće u Zadru, i to u dva navrata, optužena ni manje ni više nego sutkinja Trgovačkog suda. Bizarnosti tu nije kraj – dok joj se optužnica ne potvrdi, ona i dalje radi i na sudu drugima dijeli pravdu, pa i za milijunske cifre

Haljina, suknja, prsten, bluze, sako, hlače – sa svime se, prema optužnici, iz jedne trgovine “poslužila” 40-godišnja sutkinja zadarskog Trgovačkog suda, izvještava Nikolina Radić za RTL Danas.hr.

“Ona se tereti da je u dva navrata iz jedne trgovine u trgovačkom centru u Zadru otuđila razne odjevne predmete u visini ukupne štete od 267 eura”, kazao je glasnogovornik Općinskog suda u Zadru Davor Dubravica.

Prijeti joj do tri godine zatvora, pa Državno sudbeno vijeće razmatra je li potrebna mjera suspenzije. Naime, za kazne veće od pet godina odmah se određuje suspenzija.

“Optužnica s prijedlogom za izdavanje kaznenog naloga je koliko imamo informacije podnesena Općinskom sudu, međutim također koliko imamo informacije, presuda još uvijek nije donesena, dakle još uvijek nema uvjeta da bi predsjednik Suda podnio zahtjev Državnom sudbenom vijeću za odlučivanje o udaljavanju sutkinje s obnašanja dužnosti. Dakle, ona još uvijek radi”, govori glasnogovornica Trgovačkog suda u Zadru Katarina Zdunić.

Javnost suce u ovakvim slučajevima strože „sudi“ od drugih zanimanja i dovodi u pitanje povjerenje u pravosuđe.

“Nije u redu, ne bi smjela raditi dok god se to ne utvrdi, dok se ne dokaže, dok se vidi jer općenito smo mi svi razočarani”, kazao je Stanko Lenkić iz Zadra.

“Naše sudstvo još nije kako bi trebalo biti i onda se dešavaju po meni takove stvari da to ljude jako iritira”, govori Milena Goja iz Zadra.

Sličnog mišljenja je i predsjednik saborskog Odbora za pravosuđe.

“Ne ulazim u presumpciju nevinosti. Ok, bit će sud, ali dok je to u tijeku, koje moralno pravo taj predsjednik suda, da ne pričam o samoj sutkinji, imaju dalje voditi ikome ikakve procese”, govori predsjednik Odbora za pravosuđe Sabora RH Mišel Jakšić.

Sa zadarskog Općinskog suda upućen je prijedlog Visokom kaznenom sudu da joj se sudi u nekom drugom gradu.

“Da bi se otklonila svaka sumnja u nepristranost Općinskog suda u Zadru. Naime, ova zgrada iza mene je i zgrada Trgovačkog suda i ujedno je u njoj smješten Kazneni odjel Općinskog suda. Svi suci kaznenog suda sreću okrivljenicu”, kazao je Dubravica.

Nitko stoga ni ne žele suditi kolegici, a nevjerojatni su hrvatski propisi prema kojima sutkinja, optužena za krađu – i dalje može suditi drugima, izvještava Nikolina Radić za RTL Danas.hr.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari