ZAHTJEV TUŽITELJSTVA: ‘Vratite Veru Begić u pritvor!’

Vozila u pijanom stanju i ubila čovjeka pa je pustili na slobodu

Općinsko državno odvjetništvo u Puli tražit će da se u pritvor vrati Vera Begić Blečić (36), bivša pročelnica Grada Rijeke za sport.

Ona je u noći s 15. na 16. kolovoza, vozeći u pijanom stanju i u krivom smjeru Istarskim ipsilonom izazvala tešku prometnu nesreću u kojoj je poginuo Igor Soldatić (41) iz Umaga, dok su njega supruga (38) i dijete lakše ozlijeđeni. (OVDJE)

Iz pritvora je odlukom istražnog suca puštena prije desetak dana, uz određene mjere opreza redovitog tjednog javljanja nadležnoj policijskoj postaji i zabranu upravljanja motornim vozilima.

“Strašno sam u šoku od svega što je nastupilo. Životi su nepovratno upropašteni i izgubljeni. Sada samo želim zagrliti svoga sina i želim priliku da obitelji oštećenog iskažem koliko mi je žao i da napravim sve što mogu da im ublažim bol”, kazala je Begić u suzama po izlasku iz zatvora. (OVDJE)

No, tužiteljstvo je na takvu odluku ipak uložilo žalbu, smatrajući da i “nadalje egzistira razlog zbog kojeg je određen istražni zatvor te da naložene mjere opreza neće otkloniti opasnost od ponavljanja kaznenog djela”.

Vijesti.hr
Foto: Glas Istre/Facebook/rijeka.hr

POVEZANI VIDEO: