U NAŠICAMA

Zaspao za volanom: Umorni vozač ozlijedio četiri osobe u sudaru s teretnjakom!

Idi na originalni članak
Foto: Pixsell

Oglas

Za počinjeni prekršaj izazivanja prometne nesreće predviđena je novčana kazna do 520 eura. Iz policije napominju – umor se javlja već nakon dva do tri sata vožnje

Umorni vozač izazvao prometnu nesreću u četvrtak oko 6.50 sati u Našicama. Do prometne nesreće došlo kada je 42-godišnji vozač u zavoju autom prešao u lijevu prometnu traku.

Prema priopćenju policije, 42-godišnjak je vozio uslijed umora. “Bio je nesposoban za sigurno upravljanje vozilom, zaspao je te izgubio nadzor nad vozilom”, stoji u priopćenju Policijske uprave osječko-baranjske.

U suprotnoj traci naletio je na teretni automobil koji se kretao iz suprotnog smjera. Lakše su ozlijeđene četiri osobe: vozač osobnog automobila, dva putnika i vozač teretnog vozila lakše su ozlijeđeni.

Za počinjeni prekršaj izazivanja prometne nesreće predviđena je novčana kazna do 520 eura. Iz policije napominju – umor se javlja već nakon dva do tri sata vožnje.

“Mladim vozačima se nikako ne preporučuju duže vožnje, posebice noću. Na prve znakove umora treba prekinuti vožnju i kratko se odmoriti. Vožnja noću veliki je napor vozačima jer smo navikli da u to vrijeme spavamo i zbog toga nam je teže ostati budnima. Ako na to nadovežemo dugotrajnu brzu vožnju autocestom, onda dodatno povećavamo psihički napor i umaramo mozak, pri čemu vozač često zaspi pred upravljačem vozila”, zaključuju iz policije, piše Net.hr.

Exit mobile version