U NJEMAČKOJ

Zatočio djevojku i danima je silovao, uspjela je pozvati pomoć. U kući pronađene još dvije žrtve

Foto: Pexels/ A.L.

Istražitelji 37-godišnjeg Nijemca terete za uzimanje talaca u kombinaciji s posebno teškim silovanjem i nanošenje opasnih tjelesnih ozljeda. Odvezen je u psihijatrijsku bolnicu

Muškarac je uz pomoć brata danima držao i silovao 26-godišnjakinju u Njemačkoj, a policija je u kući pronašla još dvije žrtve.

Državno odvjetništvo iz Mosbacha sumnjiči 37-godišnjaka da je držao i silovao ženu nekoliko dana sve dok 26-godišnjakinja nije napokon uspjela nazvati poznanicu koja je alarmirala policiju. Kada su policajci pretraživali kuću u Walldürnu 19. listopada, pronašli su još dvije žene. U početku nije bilo jasno koliko su dugo tamo, piše Fenix magazin.

Istražitelji 37-godišnjeg Nijemca terete za uzimanje talaca u kombinaciji s posebno teškim silovanjem i nanošenje opasnih tjelesnih ozljeda. Odvezen je u psihijatrijsku bolnicu. Njegov 23-godišnji brat smatra se pomagačem i nalazi se u pritvoru.

Kako je u petak (4. studenog) objavila glasnogovornica sjedišta policije u Heilbronnu, prema dosadašnjim saznanjima, osim 26-godišnjakinje, postoje još najmanje dvije žrtve. Potonja je navodno rekla svojoj poznanici da je zatočena protiv svoje volje i strahuje za svoj život. Istražitelji nisu objavili nikakve informacije o ozljedama ili stanju žene.

Kriminolog Christian Pfeiffer naglasio je da je ovakav slučaj “izuzetno rijedak” u Njemačkoj. Vrlo je neuobičajeno da ljudi drže druge dugo vremena i opetovano postaju počinitelji. Za pojašnjenje onoga što se dogodilo važno je proniknuti u odnos uloga braće. Osim toga, postavlja se pitanje zašto druge žrtve nisu pozvale policiju. To sugerira da su počinitelji ulijevali veliki strah svojim žrtvama, smatra Pfeiffer, prenosi Danas.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari